Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre17 iulie 2017Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Faceți cunoștință cu echipa EURES din Spania!

„Ce înseamnă EURES mai exact?”„Cine sunt oamenii din spatele denumirii EURES Spania?”„Cu ce se ocupă ei și cum mă pot ajuta pe mine?”

Meet the EURES Spain team!
EURES Spain

Dacă ați căutat vreodată răspunsuri la oricare dintre aceste întrebări, atunci nu mai căutați! Echipa EURES Spania a lansat recent un film de scurt metraj prin care spaniolii să-i poată cunoaște atât pe ei, cât și rețeaua EURES.

Cu ajutorul unui videoclip plin de dinamism, autorii se adresează celor care poate nu au aflat încă nimic despre rețeaua EURES și despre serviciile pe care le oferă aceasta. Disponibil pe rețelele de socializare ale EURES Spania, videoclipul le oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă ocazia de a „întâlni” individual consilieri EURES și membri ai personalului din întreaga rețea EURES Spania.

Videoclipul deschide larg și efectiv porțile unei organizații mari pentru a prezenta oamenii reali din spatele scenei, care se străduiesc să ofere sprijin, sfaturi și asistență celor care caută un loc de muncă în Europa – fapt dovedit prin prezența celor aproximativ 100 de persoane care au interacționat și au lăsat comentarii pe marginea videoclipului online și pe pagina campaniei.

Echipa EURES Spania speră că, utilizând o formă vizuală de comunicare atât de populară, va reuși să intre în legătură cu un public mai larg, de o manieră mult mai personală, demonstrând astfel că rețeaua este accesibilă și prietenoasă.

„Este o metodă minunată și neprotocolară de a prezenta rețeaua umană aflată în spatele numelui EURES Spania, o metodă care ne aduce mai aproape de oameni”, a afirmat Sonia Carné Padilla, consilier EURES.

Se pare că până în prezent metoda funcționează, videoclipul având peste 1 200 de vizualizări pe pagina de Facebook a EURES Spania. Pe măsură ce acesta continuă să fie distribuit pe internet, echipa este convinsă că mesajul va ajunge la cei care sunt în căutarea unui nou început în străinătate. Campania de pe Facebook a ajuns să fie cunoscută de peste 8 300 de persoane, dintre care 72 % femei și 24 % bărbați. Persoanele cele mai active fac parte din intervalul de vârstă cuprins între 25 și 34 de ani, urmate de cele între 45 și 54 de ani.

Așa cum se explică și în videoclip, scopul rețelei EURES Spania este acela de a facilita libera circulație pentru persoanele care doresc să lucreze într-un alt stat membru al Uniunii Europene. Serviciile menționate în videoclip sunt asistența pentru recunoașterea calificărilor, sprijinul referitor la impozitare și informarea celor care caută un loc de muncă în privința drepturilor pe care le au atunci când se angajează într-o întreprindere nouă din altă țară.

Desigur că aceasta nu este tot! Dacă doriți să aflați mai multe despre EURES și despre serviciile oferite persoanelor care caută un loc de muncă și angajatorilor, luați legătura chiar azi cu EURES din țara dumneavoastră!

 

Linkuri conexe:

Link către scurt metrajul EURES Spania

Pagina de Facebook a EURES Spania

 

Mai multe informații:

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

EURES pe Google+

Teme
Cele mai bune practici EURESȘtiri despre piața muncii/știri despre mobilitateTendințe de recrutareRețelele de socializareTineret
Secțiuni aferente
Ajutor şi asistenţăCondiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.