Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο26 Φεβρουαρίου 2021Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Τέσσερις συμβουλές για τη σύνταξη βιογραφικού όταν διαθέτετε περιορισμένη εμπειρία

Όταν διαθέτετε περιορισμένη εμπειρία, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας. Ευτυχώς, η εμπειρία δεν είναι το παν. Διαβάστε τις τέσσερις σημαντικότερες συμβουλές μας που θα σας βοηθήσουν να περάσετε από το στάδιο της υποβολής αίτησης στο στάδιο της συνέντευξης!

Four tips for writing a CV when you have limited experience
EURES
 1. Απαριθμήστε δεξιότητες και όχι εργασιακούς ρόλους

Μόλις διαβάσετε τις απαιτήσεις της θέσης για την οποία υποβάλλετε αίτηση, σκεφτείτε τις δεξιότητες που διαθέτετε ήδη και οι οποίες θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν στην εν λόγω θέση εργασίας. Σε αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται δεξιότητες που αναπτύξατε κατά τη διάρκεια των σπουδών ή της εργασίας σας στο πλαίσιο μερικής απασχόλησης. Η συνεργασία με συναδέλφους στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων περιλαμβάνει συνήθως ομαδική εργασία, ηγετικές ικανότητες και διαχείριση χρόνου και η διατήρηση οποιασδήποτε θέσης εργασίας συνήθως περιλαμβάνει οργάνωση (συνέπεια ως προς τον χρόνο), υπευθυνότητα και επικοινωνιακές δεξιότητες. Σκεφτείτε ποιες είναι οι δεξιότητες που διαθέτετε και ποιες από αυτές πιστεύετε ότι θα είναι απαραίτητες στη θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Η συμπερίληψη μόνο σχετικών δεξιοτήτων θα βοηθήσει το βιογραφικό σας να θεωρηθεί κατάλληλο για τη θέση εργασίας.

 1. Συμπεριλάβετε σχετικές λέξεις-κλειδιά

Το άτομο που θα αξιολογήσει το βιογραφικό σας θα αναζητήσει συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Αυτές δεν περιλαμβάνουν απλώς προσόντα και δεξιότητες – αναζητούν επίσης λέξεις όπως «επίτευξη», «κίνητρα», «βελτίωση» και «πρωτοβουλία». Εάν μπορείτε να σκεφτείτε ένα παράδειγμα σε οποιοδήποτε περιβάλλον το οποίο δείχνει πως έχετε επιτύχει κάτι ή έχετε παροτρύνει κάποιον, προσθέστε το στο βιογραφικό σας. Αυτές οι λέξεις θα ξεχωρίσουν και θα δείξουν στον εργοδότη ότι είστε ικανοί να αναλάβετε δράση και να βρείτε λύσεις. Όταν έχετε περιορισμένη εμπειρία, είναι επίσης χρήσιμο να επισημάνετε ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε.

 1. Προσθέστε στοιχεία της προσωπικότητάς σας

Τα βιογραφικά σημειώματα είναι συνήθως γεμάτα γεγονότα, επομένως είναι σημαντικό να δείξετε επίσης στον αναγνώστη ποιοι είστε ως άτομο. Γίνετε δημιουργικοί με τη μορφοποίηση και εξηγήστε τα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητές σας. Εάν δεν έχετε ακριβώς την εμπειρία που αναζητά ο εργοδότης, θα μπορούσατε να αντισταθμίσετε αυτή την έλλειψη με την προσωπικότητά σας! Οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού δεν λαμβάνουν υπόψη τους μόνο τα προσόντα – εξετάζουν ποιοι υποψήφιοι ταιριάζουν στο εργασιακό περιβάλλον, θα ήταν λοιπόν πολύ χρήσιμο να δείξετε ποιοι πραγματικά είστε.

 1. Ζητήστε από κάποιον να το διαβάσει

Είναι πάντα καλό να ζητάτε από κάποιον που γνωρίζετε να ρίξει μια ματιά στη δουλειά σας, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στην περίπτωση ενός βιογραφικού σημειώματος. Ακόμα και ένα ασήμαντο τυπογραφικό λάθος θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση του εργοδότη σχετικά με την αίτησή σας. Εκτός από τον έλεγχο για λάθη, ένα μέλος της οικογένειας, ένας φίλος ή πρώην συνάδελφος μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει δεξιότητες ή εμπειρίες που έχετε ξεχάσει να συμπεριλάβετε. Η αναζήτηση συμβουλών και μια διαφορετική οπτική μπορεί να είναι πολύτιμες, και προσθέτοντας μια εμπειρία που είχατε ξεχάσει θα μπορούσατε να αυξήσετε τις πιθανότητες πρόσληψης.

Δείχνοντας στους ανθρώπους τι μπορείτε να κάνετε και ποιοι είστε αντί να εφιστάτε την προσοχή τους στην περιορισμένη εμπειρία σας, θα βοηθήσετε τελικά το βιογραφικό σας σημείωμα να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σκεφτείτε λοιπόν να συμπεριλάβετε σχετικές δεξιότητες, χρησιμοποιώντας τις σωστές λέξεις, προσθέτοντας στοιχεία της προσωπικότητάς σας και λαμβάνοντας μια δεύτερη γνώμη.

Το Europass είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε ένα αποτελεσματικό βιογραφικό σημείωμα. Εάν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε στο εξωτερικό, ένας Σύμβουλος EURES μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιώσετε και να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας σημείωμα. Μάθετε περισσότερα εδώ. Καλή επιτυχία με την αναζήτησή σας!

Σε συνεργασία με το EURES, την ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Microsoft Word

Europass

Άρθρα επικαιρότητας EURES

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • Εργαλειοθήκη ΕΕ για την κινητικότητα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Νεολαία
Σχετικές ενότητες
 • Μάθηση
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.