Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2017. június 13.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Állásbörze egy kattintásra: IT-szakemberek Európa különböző pontjairól „csatlakozhattak rá” az Írországban megrendezett Európai Online Foglalkoztatási Napra

Tegyük fel, hogy Ön szoftverfejlesztői/IT vagy üzleti szolgáltatási háttérrel rendelkezik, és a karrierépítés jegyében éppen állást keres. Hogyan látna hozzá az új lehetőségek felkutatásához? Nem valószínű, hogy szórólapokat böngészne egy állásbörzén. Sokkal inkább a mindent átszövő világhálón végezné a keresést, legalábbis részben.

A job fair just a click away: IT talent from all over Europe plugged-into Irish European Online Job Day
E(O)JD

Most képzelje el azt, hogy ellátogathat egy olyan online állásbörzére, ahol a cégbemutatók és álláshirdetések közötti keresgélésen túl egyszerűsített eljárásban jelentkezhet a kiválasztott munkahelyekre, állásinterjúkon vehet részt, és virtuálisan találkozhat a potenciális munkaadókkal: mindezt egyetlen kattintással! Nos, ennek a lehetősége már adott.

Az Európai (Online) Foglalkoztatási Napok egy folyamatos és dinamikusan fejlődő rendezvénysorozat, amely azzal a szándékkal hozza össze az álláskeresőket és a munkaadókat, hogy elősegítse az álláslehetőségek megosztását. A mind helyszíni, mind online európai szintű állásbörzéknek köszönhetően egymásra találhatnak a különböző országokból érkező álláskeresők és munkaadók. A résztvevők ráadásul hasznos tanácsokat hallhatnak a külföldi életről és munkavállalásról is.

2017. május 4-én az EURES Írország/a szociális védelemért felelős minisztérium európai foglalkoztatási szolgálata az Európai Bizottság közvetlen támogatásával tartott egy helyi Európai (Online) Foglalkoztatási Napot „Cork where IT is @......check IT out (Cork IT(T) van és számít rád)” címmel. Az európai IT és üzleti szolgáltatási szakemberekre irányuló online rendezvény célja az volt, hogy az írországi Corkba vonzza az infokommunikációs technológiai szakma legjobbjait az ágazat olyan élenjáró vállalatai számára, mint például az Apple, a Dell, a Google és a Logitech. (Az eseményen részt vevő vállalatok teljes listáját a vállalatok oldalon tekintheti meg).

Corkba költözik?

A szervezők kiemelték, hogy Cork már most 150 tengerentúli cégnek ad otthont, amelyek együttesen 28 500 alkalmazottat foglalkoztatnak. „A neves márkákat forgalmazó nemzetközi vállalatok jelentette biztos háttér és az izgalmas új ír cégek, valamint a kedvező infrastruktúra és életminőség nagyon vonzó várossá teszik Corkot a cégek és az álláskeresők számára” – magyarázták a helyi EURES-tanácsadók. Akár egy tech-óriásnál, akár egy úttörő technológiákat kifejlesztő dinamikus startupnál képzeli el a jövőt, Corkban jó eséllyel megtalálja a számítását.

Online, minden egy helyen

Az esemény május 4-én 10:00 és 13:30 között teljes mértékben online valósult meg, élőben közvetítették és a közvetítés most is megtekinthető ezen a linken. Az álláskeresőknek lehetősége nyílt arra, hogy valós időben munkahelyeket keressenek, illetve azokra jelentkezzenek, kapcsolatba lépjenek a munkaadókkal, állásinterjúkat egyeztessenek és kérdéseket tegyenek fel az élő chat alkalmazás segítségével. Az EURES Írország több hasznos és témába illő prezentációt is tartott az álláskeresőknek. Az egyik ilyen előadás „Az első EURES-állásod” címmel az utazó munkavállalók számára elérhető európai pénzügyi támogatásokról szólt. Egy másik az „Élet és munka Írországban” témáját járta körül. A munkaadók toborzási igényeik kielégítése érdekében álláshirdetéseket tettek közzé közvetlenül az oldalon, kihasználták az önéletrajzok automatikus kiválogatása által nyújtott lehetőséget, online interjúkat tűztek ki és tartottak az esemény napján, valamint sort kerítettek egy „kérdések és válaszok” élő chates programra is a potenciális munkatársak részvételével.

Az IKT Európai Online Foglalkoztatási Napot az EURES Írország/a szociális védelemért felelős minisztérium európai foglalkoztatási szolgálata rendezte az Európai Bizottság közvetlen támogatásával. Az esemény egy átfogóbb kezdeményezés, az Európai Foglalkoztatási Hét része, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen szolgáltatások és támogatások érhetők el a munkaadók és az álláskeresők számára az európai munkaerőpiacon.

 

Kapcsolódó linkek:

A „Cork where IT is @......check IT out” esemény oldala

A „Cork where IT is @......check IT out” Facebook bejegyzés

EURES Írország

#ICTJobsCork

#EURESJobDays

 

További információk:

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Az EURES a Google+--on

Témák
Üzlet / VállalkozásMunkanapok/eseményekMunkaerőpiaci hírek/mobilitási hírekToborzási trendekKözösségi média
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.