Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Ιουνίου 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Μια ημερίδα για την απασχόληση σε απόσταση ενός μόνο κλικ: Ταλέντα του τομέα ΤΠ από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή επιγραμμική ημερίδα για την απασχόληση που διοργανώθηκε στην Ιρλανδία

Φανταστείτε για μια στιγμή ότι αναζητάτε εργασία, διαθέτετε εμπειρία στο λογισμικό/ΤΠ ή δεξιότητες παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και επιδιώκετε να εξελιχτείτε επαγγελματικά. Πού θα αναζητούσατε νέες ευκαιρίες; Μάλλον όχι ξεφυλλίζοντας φυλλάδια σε κάποια ημερίδα για την απασχόληση. Το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιούσατε το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς σας, αν όχι όλη, στο παντοδύναμο διαδίκτυο.

A job fair just a click away: IT talent from all over Europe plugged-into Irish European Online Job Day
E(O)JD

Φανταστείτε τώρα ότι μπορείτε να συμμετάσχετε επιγραμμικά σε μια ημερίδα για την απασχόληση, όπου πραγματοποιούνται παρουσιάσεις επιχειρήσεων, παρουσιάζονται κενές θέσεις εργασίας, παρέχεται η δυνατότητα εύκολης υποβολής αιτήσεων, συμμετοχής σε συνεντεύξεις και επιγραμμικής συνάντησης με πιθανούς εργοδότες: όλα αυτά με ένα μόνο κλικ! Λοιπόν, αυτό το σενάριο είναι ήδη πραγματικότητα.

Οι ευρωπαϊκές (επιγραμμικές) ημερίδες για την απασχόληση είναι μια σειρά συνεχών και δυναμικών εκδηλώσεων που φέρνουν σε επαφή άτομα που αναζητούν εργασία με εργοδότες, με σκοπό την προβολή ευκαιριών απασχόλησης. Σε αυτές τις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις με αντικείμενο τις ευκαιρίες απασχόλησης -οι οποίες πραγματοποιούνται κατά τόπους ή επιγραμμικά- αντιστοιχίζονται οι δεξιότητες όσων αναζητούν εργασία με τις ανάγκες εργοδοτών που προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίσης πρακτικές συμβουλές σχετικά με τη διαβίωση και την εργασία στο εξωτερικό.

Στις 4 Μαΐου 2017, το EURES Ιρλανδίας/Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Απασχόλησης του Υπουργείου Κοινωνικής Προστασίας, με την άμεση στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργάνωσε τοπική ευρωπαϊκή (επιγραμμική) ημερίδα για την απασχόληση με τίτλο «Cork where IT is @......check IT out». Απευθυνόμενη σε ταλέντα του τομέα ΤΠ και παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, η επιγραμμική εκδήλωση αποσκοπούσε στην προσέλκυση ταλέντων του τομέα ΤΠΕ στο Κορκ της Ιρλανδίας, με σκοπό την πρόσληψή τους από κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου όπως οι Apple, Dell, Google και Logitech και άλλες. (Για τον πλήρη κατάλογο των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, βλ. ενότητα επιχειρήσεις).

Έρχεστε στο Κορκ;

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι το Κορκ είναι ήδη έδρα 150 υπερπόντιων επιχειρήσεων που απασχολούν επί του παρόντος 28 500 άτομα. «Η ισχυρή βάση υφιστάμενων διεθνών επώνυμων επιχειρήσεων και ελπιδοφόρων νέων ιρλανδικών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τις ποιοτικές υποδομές και την καλή ποιότητα ζωής, καθιστά το Κορκ ελκυστικό τόπο για επιχειρήσεις και αναζητούντες εργασία», εξηγούν οι τοπικοί σύμβουλοι EURES. Είτε φιλοδοξείτε να εργαστείτε σε έναν τεχνολογικό γίγαντα ή σε μια δυναμική νεοφυή επιχείρηση που ειδικεύεται στις προηγμένες τεχνολογίες, το Κορκ μπορεί να είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.

Επιγραμμικά, όλα σε ένα σημείο

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου επιγραμμικά μεταξύ 10 π.μ. και 13.30 μ.μ. στις 4 Μαΐου και αναμεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο. Την αναμετάδοση μπορείτε να την παρακολουθήσετε και σήμερα επιγραμμικά ακριβώς εδώ. Οι αναζητούντες εργασία είχαν την ευκαιρία να αναζητήσουν και να υποβάλουν αιτήσεις για θέσεις εργασίας σε πραγματικό χρόνο, όπως επίσης και να έλθουν σε επαφή με εργοδότες, να «κλείσουν» συνεντεύξεις για θέσεις εργασίας και να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία συζήτησης σε πραγματικό χρόνο για να θέσουν ερωτήματα. Στο πλαίσιο της ημερίδας, το EURES Ιρλανδίας παρέσχε επίσης τη δυνατότητα στους αναζητούντες εργασία να παρακολουθήσουν διάφορες συναφείς και χρήσιμες παρουσιάσεις. Μία από τις παρουσιάσεις είχε θέμα την πρωτοβουλία «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» και, συγκεκριμένα, την οικονομική στήριξη που παρέχεται από την ΕΕ στους διακινούμενους εργαζόμενους. Μια άλλη παρουσίαση είχε θέμα τη «Διαβίωση και εργασία στην Ιρλανδία». Οι εργοδότες παρουσίασαν τις ανάγκες τους σε προσλήψεις, δημοσιεύοντας κενές θέσεις εργασίας απευθείας στην πλατφόρμα, μέσω του συστήματος αυτόματου ελέγχου και αντιστοίχισης βιογραφικών, προγραμματίζοντας και διενεργώντας επιγραμμικές συνεντεύξεις στη διάρκεια της ημερίδας και συνεδρίες ερωτήσεων και απαντήσεων σε πραγματικό χρόνο με τους υποψήφιους εργαζόμενους.

Η επιγραμμική ευρωπαϊκή ημερίδα για την απασχόληση στον τομέα ΤΠΕ διοργανώθηκε από το EURES Ιρλανδίας/Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Απασχόλησης του Υπουργείου Κοινωνικής Προστασίας, με την άμεση στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εκδήλωση ήταν μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας - της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Απασχόληση - η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τις υπηρεσίες και τα μέσα στήριξης που διατίθενται στους εργοδότες και τους αναζητούντες εργασία στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Ιστοσελίδα εκδήλωσης «Cork where IT is @......check IT out»

Ανάρτηση στο Facebook σχετικά με την εκδήλωση «Cork where IT is @......check IT out»

EURES Ιρλανδίας

#ICTJobsCork

#EURESJobDays

 

Διαβάστε περισσότερα:

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Διαβίωση και εργασία στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • Επιχειρήσεις /Επιχειρηματικότητα
 • Ημέρες εργασίας/Εκδηλώσεις
 • Νέα για την αγορά εργασίας/ειδήσεις για την κινητικότητα
 • Τάσεις προσλήψεων
 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σχετικές ενότητες
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.