Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2018. január 18.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás FőigazgatóságaOlvasási idő: 4 perc

Hogyan használható ki leginkább a Drop’pin@EURES?: fiatalok

Ön tehát megismerte a Drop’pin@EURES-t és az általa kínált nagyszerű szolgáltatásokat. De hogyan hozható ki a legtöbb ezekből a szolgáltatásokból? Mi képbe hozzuk!

How to get the most out of Drop’pin@EURES: young people
EURES

Fiók létrehozása

Ha még nincs EURES fiókja, nyilvánvalóan ez az első lépés. Szánjon néhány percet egyszerű online adatlapunk kitöltésére és ezért cserébe máris hozzáférhet a Drop’pin@EURES által kínált lehetőségek teljes skálájához.

Önéletrajz feltöltése vagy létrehozása online

Önéletrajzával kapcsolatban két lehetősége van: a meglévőt feltöltheti Europass formátumban vagy létrehozhat egy újat az EURES rendszerén belül. Ha a második lehetőséget választja, akkor mindössze a készítés nyelvét kell kiválasztania és követnie a 10 lépésből álló folyamatot. Ezután önéletrajza bekerül az EURES önéletrajzi adatbázisába, ahol a lehetséges munkaadók megtekinthetik készségeit, tapasztalatát és erősségeit. Bármikor módosíthatja az önéletrajzát, akár az adatbázisba kerülés után is, és adatvédelmi beállításokkal azt is kiválaszthatja, milyen információkat szeretne magáról ezen lehetséges munkaadók számára láthatóvá tenni.

Állás/lehetőség keresési feltételeinek meghatározása

Ennek a szolgáltatásnak az a célja, hogy minél inkább megkönnyítse saját maga számára az új lehetőségek keresését. Lehetősége van létrehozni speciális keresési profilokat , ahol olyan keresési feltételeket határozhat meg, mint a hely, a szerződés időtartama és típusa. Mentse el ezt a profilt, és amikor ismét ellátogat a Drop’pin@EURES oldalára, keresését egyetlen gombnyomással újra lefuttathatja.

Jelentkezés a lehetőségekre

Ha talál egy lehetőséget, amely érdekli, ideje, hogy jelentkezzen rá! A minden hirdetésben megtalálható „Hogyan kell jelentkezni?” részből, amely többnyire a cég vagy szervezet honlapjára irányítja Önt tovább, megtudhatja, mindezt hogyan teheti meg. Minden egyes jelentkezési folyamat különböző, ezért bizonyosodjon meg róla, mik a követelmények, hogy minél nagyobb esélye legyen a sikerre.

Az EURES Rendezvénynaptár követése

Az EURES Rendezvénynaptár tájékoztatja Önt, hogy milyen (online és tényleges helyszíneken megrendezett) rendezvények várhatóak Európában, mint például állásbörzék és az Európai Foglalkoztatási Napok. Mivel az álláskereséssel kapcsolatos rendezvények nagyszerű módját jelentik a kapcsolat- és hálózatépítésnek, valamint az új lehetőségek megismerésének, ezért hasznos lehet rendszeresen rápillantani a naptárra, hogy lássa, milyen rendezvények várhatók az Ön érdeklődési területein és megtudni, hogyan csatlakozhat.

Hasznos tanácsok böngészése a hírarchívumban

A Drop’pin@EURES hírek rovata csordultig van hasznos tanácsot, útmutatást és bepillantást nyújtó cikkekkel a legfontosabb szakképzési témákban. Kezdve attól, hogy hogyan észszerűsítse az önéletrajzát, egészen odáig, hogy milyen alkalmazásokkal teheti a munkanapját hatékonyabbá, sokféle témát felölel, ami valóságos aranybánya a törekvő álláskeresők számára.

Az Első EURES-állásod és a Digital Opportunity traineeships kezdeményezés felfedezése

A Drop’pin@EURES nem csak a saját maga által kínált lehetőségeknek ad otthont; olyan kezdeményezéseket és szolgáltatásokat is támogat, mint az Első EURES-állásod és a Digital Opportunity traineeships. Mindkettő lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy tudáskészletüket bővítsék és értékes munkatapasztalatokat szerezzenek egy másik uniós országban, tehát érdemes egy pillantást vetni rájuk.

További információ:

Többet szeretne tudni a Drop’pin@EURES-ről és hogy mit tud Önnek ajánlani? Látogasson el a Drop’pin@EURES honlapjára és nézze meg legújabb kiadványainkat!

 

Kapcsolódó linkek:

Online adatlap

Meglévő önéletrajz feltöltése

Speciális keresési profil létrehozása

EURES rendezvénynaptár

Hírek rovat

„Az első EURES-állásod”

Digital Opportunity traineeships

Legújabb kiadványainkat

 

További információk:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
 • Ifjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
 • Súgó és támogatás
Ágazat
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.