Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre18 ianuarie 2018Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune3 min de lectură

Cum să obțineți un maximum de beneficii din Drop’pin@EURES: tineri

Așadar, ați descoperit Drop’pin@EURES și toate caracteristicile utile pe care le oferă. Dar cum puteți beneficia de ele la maximum? Vă ajutăm noi!

How to get the most out of Drop’pin@EURES: young people
EURES

Creați un cont

Dacă nu aveți deja un cont EURES, acesta este primul pas logic. Petreceți câteva minute din timpul dumneavoastră completând formularul online simplu și veți avea acces la întreaga varietate de oportunități Drop’pin@EURES.

Importați sau creați CV-ul online

Aveți două opțiuni legate de CV-ul dumneavoastră: importarea unui CV existent în format Europass sau crearea unui CV de la zero în sistemul EURES. Dacă alegeți a doua opțiune, trebuie doar să selectați limba în care doriți să lucrați și să parcurgeți procedura formată din 10 etape. Ulterior, CV-ul dumneavoastră va fi adăugat în baza de date cu CV-uri a EURES, unde potențialii angajați își pot revizui competențele, experiența și talentele. Vă puteți edita CV-ul în orice moment, chiar și după publicarea în baza de date, și există și setări de confidențialitate care vă permit să alegeți ce informații pot vedea potențialii angajatori.

Definiți criteriile de căutare a unui loc de muncă/a unei oportunități

Această caracteristică se referă la facilitarea pe cât de mult posibil a căutării de noi oportunități. Puteți crea profiluri de căutare specifice, unde puteți defini criterii, precum locația, durata contractului și tipul contractului. Salvați profilul, iar data viitoare când vizitați Drop’pin@EURES puteți relua căutarea cu un simplu clic.

Candidați la oportunități

De îndată ce găsiți o oportunitate care vă interesează, este momentul să candidați. Puteți afla cum să faceți acest lucru din secțiunea „Cum să candidați” a fiecărei oportunități, care deseori vă trimite la site-ul companiei sau al organizației. Fiecare procedură de depunere a candidaturii va fi diferită, așa că asigurați-vă că puneți accentul pe cerințe pentru a avea cele mai mari șanse de reușită.

Urmăriți calendarul evenimentelor EURES

Calendarul evenimentelor EURES vă prezintă care sunt următoarele evenimente din Europa, cum ar fi târguri ale locurilor de muncă și Zilele europene ale locurilor de muncă (online și la fața locului). Întrucât evenimentele legate de locurile de muncă reprezintă o modalitate excelentă de a stabili legături, de a socializa și de a descoperi noi oportunități, vă recomandăm să verificați periodic calendarul pentru a afla ce evenimente au loc în domeniile dumneavoastră de interes și cum vă puteți implica.

Răsfoiți arhiva de noutăți pentru sfaturi utile

Secțiunea „Noutăți” din Drop’pin@EURES este plină de articole care oferă sfaturi, îndrumări și informații despre subiecte‑cheie referitoare la educație și formare profesională. Acoperă totul, de la simplificarea CV-ului dumneavoastră până la ce aplicații vă pot face mai eficiente zilele de lucru, fiind o mină de aur pentru persoanele care aspiră la un loc de muncă.

Descoperiți Primul tău loc de muncă EURESși inițiativa „Digital Opportunity traineeships”

Drop’pin@EURESnu numai că găzduiește propriile oportunități, dar susține și inițiative și servicii ca Primul tău loc de muncă EURES și „Digital Opportunity traineeships”. Ambele le oferă tinerilor șansa de a-și lărgi setul de competențe și de a dobândi experiență profesională valoroasă într-o altă țară a UE, așa că merită să aruncați o privire.

Informații suplimentare

Doriți să aflați mai multe despre Drop’pin@EURES și despre ce vă poate oferi? Vizitați pagina web Drop’pin@EURES sau consultați cea mai recentă publicație a noastră.

 

Linkuri conexe:

Formular online

Importarea unui CV existent

Crearea unor profiluri de căutare specifice

Calendarul evenimentelor EURES

Secțiunea „Noutăți”

Primul tău loc de muncă EURES

Digital Opportunity traineeships

Cele mai recente publicații

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
 • Tineret
Secțiuni aferente
 • Ajutor şi asistenţă
Sectorul
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.