Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Ιανουαρίου 2018Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Drop’pin@EURES: νέοι

Έχετε λοιπόν ανακαλύψει το Drop’pin@EURES και όλες τις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρει. Πώς μπορείτε όμως να αξιοποιήσετε αυτές τις δυνατότητες στο έπακρο; Σας έχουμε τη λύση!

How to get the most out of Drop’pin@EURES: young people
EURES

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό EURES, λογικά αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να συμπληρώσετε την απλή ηλεκτρονική φόρμα και θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις ευκαιρίες που σας προσφέρει το Drop’pin@EURES.

Προσθέστε ή δημιουργήστε το βιογραφικό σας διαδικτυακά

Όσον αφορά το βιογραφικό σας σημείωμα, έχετε δύο επιλογές: να εισαγάγετε ένα υπάρχον σε μορφή Europass ή να δημιουργήσετε ένα από την αρχή στο σύστημα EURES. Στη δεύτερη περίπτωση, το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να το συντάξετε και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία των 10 βημάτων. Στη συνέχεια, το βιογραφικό σας θα προστεθεί στη βάση δεδομένων βιογραφικών του EURES, όπου οι δυνητικοί εργοδότες θα μπορούν να δουν τις ικανότητες, την πείρα και τα ταλέντα σας Μπορείτε να επεξεργαστείτε το βιογραφικό σας σημείωμα ανά πάσα στιγμή, ακόμη και μετά τη δημοσίευσή του στη βάση δεδομένων και υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις απορρήτου που σας επιτρέπουν να επιλέξετε ποιες πληροφορίες θέλετε να είναι εμφανείς σε αυτούς τους δυνητικούς εργοδότες.

Ορίστε κριτήρια αναζήτησης θέσεων εργασίας/ευκαιριών

Η επιλογή αυτή σας επιτρέπει να αναζητήσετε νέες ευκαιρίες με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο. Μπορείτε να δημιουργήσετε συγκεκριμένα προφίλ αναζήτησης όπου μπορείτε να ορίσετε κριτήρια όπως η τοποθεσία, η διάρκεια της σύμβασης και ο τύπος της σύμβασης. Αποθηκεύστε το προφίλ και, στη συνέχεια, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το Drop’pin@EURES, θα μπορείτε να επαναλάβετε την ίδια αναζήτηση με το πάτημα ενός κουμπιού.

Υποβάλετε αίτηση για ευκαιρίες

Μόλις βρείτε μια ευκαιρία που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό περιγράφεται στην ενότητα «Πώς να υποβάλετε αίτηση» για κάθε ευκαιρία, η οποία συχνά παραπέμπει στον ιστότοπο της εταιρείας ή του οργανισμού που προσφέρει την ευκαιρία. Κάθε διαδικασία υποβολής αίτησης είναι διαφορετική, οπότε φροντίστε να εστιάσετε στις εκάστοτε απαιτήσεις για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Παρακολουθείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του EURES

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του EURES παρουσιάζει τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη, όπως εκθέσεις και ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση (διαδικτυακές και επιτόπιες). Καθώς οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με την εργασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε διασυνδέσεις, να δικτυωθείτε και να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες, σας συνιστούμε να παρακολουθείτε το πρόγραμμα τακτικά για να δείτε ποιες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στους τομείς ενδιαφέροντός σας και να μάθετε πώς μπορείτε να λάβετε μέρος.

Περιηγηθείτε στο αρχείο άρθρων επικαιρότητας για να βρείτε εξαιρετικές συμβουλές

Η ενότητα άρθρων επικαιρότητας του Drop’pin@EURES είναι γεμάτη με άρθρα που παρέχουν συμβουλές, οδηγίες και ιδέες για βασικά θέματα στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Περιλαμβάνει πληροφορίες για τα πάντα, από το πώς μπορείτε να τελειοποιήσετε το βιογραφικό σας σημείωμα μέχρι ποιες είναι οι εφαρμογές που σας βοηθούν να εργάζεστε πιο αποτελεσματικά. Είναι ένας θησαυρός για όσους αναζητούν εργασία.

Ανακάλυψε την πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES και την πρωτοβουλία Digital Opportunity traineeships (Ψηφιακή Ευκαιρία)

Το Drop’pin@EURES δεν φιλοξενεί μόνο τις δικές του ευκαιρίες, αλλά υποστηρίζει επίσης πρωτοβουλίες και υπηρεσίες όπως το πρόγραμμα Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES και η πρωτοβουλία Digital Opportunity traineeships. Και τα δύο αυτά προσφέρουν στους νέους την ευκαιρία να επεκτείνουν τις δεξιότητες τους και να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή πείρα σε μια άλλη χώρα της ΕΕ, γι’ αυτό αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Μάθετε περισσότερα

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Drop’pin@EURES και τι μπορεί να προσφέρει; Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Drop’pin@EURES ή ανατρέξτε στην τελευταία μας έκδοση:

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Ηλεκτρονική φόρμα

Εισαγωγή υπάρχοντος βιογραφικού σημειώματος

Δημιουργία συγκεκριμένων προφίλ αναζήτησης

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Ενότητα άρθρων επικαιρότητας

Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES

Digital Opportunity traineeships

Tελευταία μας έκδοση

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • Νεολαία
Σχετικές ενότητες
 • Βοήθεια και υποστήριξη
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.