Skip to main content
EURES (EURopean Employment Services)

Råd og tips

Ved å rekruttere arbeidstakere fra andre EØS-land kan bedrifter finne motiverte og kvalifiserte arbeidstakere, særlig i sektorer hvor det kan være vanskelig å finne kvalifisert arbeidskraft innenlands. Det kan også bidra til å øke bedriftens nyskaping og konkurranseevne.

Likevel kan det å finne arbeidstakere fra et annet land i Europa virke vanskelig hvis du ikke har gjort det før.  Hvordan kommer du i gang? Hva må du ta i betraktning? Hvem kan hjelpe og støtte? 

Den tredelte sjekklisten under gir deg en idé om hvilke skritt du må ta før (undersøkelsesfasen), under (rekrutteringsprosessen i et annet EØS-land) og etter(dvs. for å sikre at de blir værende) rekruttering fra utlandet.

 Sjekkliste

Hvis du har spørsmål om rekruttering fra utlandet, klikk på knappen “Kontakt en EURES-konsulent” for å finne din nærmeste EURES-konsulent.
Her er noen kommentarer fra arbeidsgivere som har rekruttert arbeidstakere fra utlandet, enten med assistanse fra EURES-konsulenten eller på rekrutteringsmesser organisert av EURES. Vi håper de kan være til inspirasjon for deg!

"Vi har samarbeidet med EURES siden 1996. Konsulenter i forskjellige land har hvert år hjulpet oss med å rekruttere ca. 370 sesongarbeidere. EURES-konsulentene er alltid hjelpsomme, godt informert og vet hvordan de skal posisjonere vårt selskap i deres land. Vi har stor tillit til EURES og føler oss privilegert som får samarbeide med dem."

Isabelle van Aarle, daglig leder, Cosmo Entertainment, Nederland

"MISCO Malta hadde stor glede av å delta på den europeiske jobbmessen i Brussel. Det er første gang MISCO har deltatt på en internasjonal jobbmesse, og det var en positiv opplevelse som vi ser fram til å få med oss også i framtiden. EURES bidro til at denne jobbmessen ble så vellykket, og vi ønsker å takke dem for all hjelpen vi fikk fra dem under hele arrangementet."

Joanne Scerri, Personalleder, MISCO, Malta

"I Climax ønsker vi å ha en internasjonal stab som kan betjene våre mange internasjonale kunder. EURES’ tjenester er derfor perfekte for oss, og tjenestene er både effektive og nyttige. Vår lokale EURES-konsulent vet nøyaktig hva vi er på jakt etter når vi rekrutterer, og er alltid snar til å ta kontakt med oss når hun kommer over en interessant CV."

Papangelis Polyhronis, eier, Climax Restaurant and Bar, Hellas

Send gjerne en euresatela [dot] europa [dot] eu (e-post) med forslag til nye emner som kan tilføyes i sjekklisten (e-postadresse: euresatela [dot] europa [dot] eu (eures[at]ela[dot]europa[dot]eu)).