Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Νοεμβρίου 2022Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Είστε νέος επιχειρηματίας; Οι συνήθειες αυτές θα σας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στην επιτυχία σας

Μια καταπληκτική επιχειρηματική ιδέα θα μπορούσε να είναι το εισιτήριό σας για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, αλλά μια στιβαρή καθημερινή ρουτίνα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε στον δρόμο προς την επιτυχία. Αν είστε νέος επιχειρηματίας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας.

Are you a young entrepreneur? These habits will help you be more successful

Προγραμματίστε τον χρόνο σας με σύνεση

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σίγουρα έχετε μάθει είναι ότι, όταν κάποιος είναι επιχειρηματίας, ο χρόνος είναι χρήμα. Όσο καλύτερα αξιοποιείτε τον χρόνο σας τόσο περισσότερα χρήματα θα εξοικονομείτε. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τον χρόνο σας με σύνεση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα ένα πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα και ότι ξεκινάτε πάντα με το δυσκολότερο ή το πιο επείγον θέμα που υπάρχει στον κατάλογό σας. Έτσι, στην περίπτωση που υπάρξει κάτι απρόοπτο μέσα στην ημέρα, θα έχετε ολοκληρώσει τις πιο επείγουσες υποχρεώσεις σας. Καθώς η ημέρα προχωράει, η ενέργειά σας μειώνεται και, συνεπώς, το να αφήνετε τα πιο εύκολα πράγματα για το τέλος θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τον χρόνο σας.

Να παρακολουθείτε τα έσοδα και τα έξοδά σας

Να παρακολουθείτε καθημερινά τα έσοδα και τα έξοδα της επιχείρησής σας. Φροντίστε να υπολογίζετε τα πάντα (π.χ. τους λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφέλειας). Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε καλύτερη εικόνα του τρέχοντος κεφαλαίου σας και θα σας είναι ευκολότερο να προγραμματίσετε μελλοντικές επενδύσεις. Βρείτε τρόπους να κάνετε μεγάλες αλλαγές στην επιχείρησή σας με ελάχιστες επενδύσεις. Για παράδειγμα, ένα απλό λογισμικό θα μπορούσε να συμβάλει στον εξορθολογισμό της εμπειρίας των πελατών της επιχείρησής σας ή στην αποδοτικότητα του προσωπικού σας. Οι επενδύσεις σας θα πρέπει να βοηθούν εσάς και το προσωπικό σας να εργάζεστε έξυπνα, αλλά όχι σκληρά, για να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα

Πολλοί επιχειρηματίες ανυπομονούν να δουν μεγάλα αποτελέσματα και να βγάλουν χρήματα γρήγορα. Να θυμάστε ότι ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που ξεκινάνε με μεγάλη επιτυχία, καταφέρνουν να διατηρήσουν τους ρυθμούς αυτούς και εξακολουθούν να λειτουργούν με τους ίδιους ρυθμούς μακροπρόθεσμα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη επιχείρηση, να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η πρόοδος θα είναι αργή, ιδίως στην αρχή. Να θέτετε ρεαλιστικούς μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας προς την κατεύθυνση αυτή. Κάποια παραδείγματα μικρών νεοφυών επιχειρήσεων που χρειάστηκαν χρόνο για να επιτύχουν είναι το Spotify, το Shutterstock και το WhatsApp.

Μην σταματάτε να διαβάζετε και να ενημερώνεστε

Κάθε μέρα φροντίστε να αφιερώνετε χρόνο για να διαβάζετε. Το διάβασμα δίνει ερεθίσματα στον εγκέφαλό σας και είναι ένα διάλειμμα από το να σκέφτεστε τη δουλειά. Το ότι η επιχείρησή σας τα πάει περίφημα δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει για πάντα έτσι. Μπορεί να εμφανιστεί κάποια άλλη επιχείρηση που κάνει το ίδιο με εσάς αλλά καλύτερα και φθηνότερα. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε πάντα τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα σας ώστε να είστε σίγουροι πως η επιχείρησή σας παραμένει ανταγωνιστική. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενημερώνεστε, από σχετικά βιβλία και ιστότοπους μέχρι ειδικά podcasts ανά τομέα. Εάν είστε συνέχεια στους δρόμους, δοκιμάστε να ακούσετε κάποιο ηχητικό βιβλίο, για παράδειγμα στο Storytel ή στο Audible.

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Η επιχείρησή σας είναι ο καθρέφτης της φυσικής και πνευματικής σας κατάστασης. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζετε το σώμα και το πνεύμα σας. Να αποφεύγετε τα ανθυγιεινά φαγητά και να φροντίζετε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή που σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία για να αντεπεξέλθετε στην ημέρα. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σε λογικά όρια και, τις ημέρες που έχετε κάτι σημαντικό να κάνετε, προσπαθήστε να μην πίνετε αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ. Η καθημερινή φυσική άσκηση (π.χ. γιόγκα, τρέξιμο) αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και το σώμα. Ως επιχειρηματίας, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να σκέφτεστε συνέχεια τη δουλειά, αλλά είναι σημαντικό για την πνευματική σας υγεία να μπορείτε να αποσυνδέεστε από την εργασία σας. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να το πετύχετε είναι να κάνετε διαλογισμό, να ακούτε μουσική ή να βρείτε μια δραστηριότητα που δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά σας, όπως η ζωγραφική ή η κηπουρική. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για διαλογισμό που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη συνήθεια αυτή. Ένα παράδειγμα είναι το Petit BamBou, που προσφέρει συνεδρίες διαλογισμού στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα ολλανδικά.

Αξιοποιήστε το EURES στο έπακρο

Είτε επιθυμείτε να προσλάβετε νέο προσωπικό ή ασκούμενους, το EURES αποτελεί το καλύτερο μέσο για να βρείτε νέους υπαλλήλους που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας. Βρείτε έναν σύμβουλο EURES στην περιοχή σας ή συνομιλήστε διαδικτυακά με τον τοπικό σας σύμβουλο EURES  για να μάθετε πώς μπορεί το EURES να βοηθήσει την επιχείρησή σας.

Σε συνεργασία με το EURES, την ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Audible

Top 10 Most-Recommended Entrepreneurship Podcasts

Συνομιλήστε διαδικτυακά με συμβούλους EURES

Petit BamBou

Αναζήτηση συμβούλων EURES

Storytel

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • Επιχειρήσεις /Επιχειρηματικότητα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Νεολαία
Σχετικές ενότητες
 • Βοήθεια και υποστήριξη
 • Χρήσιμες συμβουλές
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.