Planificați-vă bine timpul
Printre primele lucruri pe care le-ați aflat probabil despre statutul de întreprinzător este că timpul înseamnă bani. Cu cât vă folosiți timpul mai bine, cu atât veți economisi mai mulți bani. Așadar, este important să vă cheltuiți timpul în mod judicios. Planificați întotdeauna ziua următoare și începeți mereu cu sarcina cea mai grea sau cea mai urgentă de pe listă. În acest fel, sarcinile urgente sunt deja rezolvate, în caz că ar apărea ceva neașteptat spre sfârșitul zilei. Pe măsură ce orele înaintează, energia descrește, deci lăsând sarcinile mai ușoare la urmă, vă optimizați timpul.
Țineți evidența veniturilor și cheltuielilor
Țineți zilnic evidența veniturilor și cheltuielilor întreprinderii. Păstrați dovezi pentru tot (facturile curente etc.) În acest fel veți avea o imagine mai bună asupra capitalului curent și veți putea planifica mai bine investițiile viitoare. Găsiți modalități de a face schimbări mari în întreprindere cu investiții minime. Un simplu software, de exemplu, poate ajuta la simplificarea experienței clienților sau poate ajuta angajații să lucreze mai bine. Investițiile trebuie să vă ajute atât pe dumneavoastră, cât și pe angajați, să obțineți cele mai bune rezultate prin muncă inteligentă, nu grea.
Gândiți pe termen lung
Mulți tineri întreprinzători sunt nerăbdători să vadă rezultate mari și să facă bani repede. Nu uitați că foarte puține firme care încep cu succese răsunătoare reușesc să păstreze ritmul și să funcționeze pe termen lung. Dacă vreți să clădiți o întreprindere solidă, așteptați-vă, cel puțin în etapele inițiale, la progrese lente. Stabiliți obiective realiste pe termen mediu și lung și urmăriți progresele realizate. Câteva exemple de start-up-uri mici care au ajuns la succes după mai mult timp sunt Spotify, Shutterstock și WhatsApp.
Citiți și informați-vă
Dedicați zilnic timp cititului. Citind vă stimulați creierul și vă gândiți și la altceva decât la muncă. Succesul întreprinderii de azi nu înseamnă neapărat că va rămâne la fel și în viitor. Poate să apară cineva care face ce faceți dumneavoastră mai ieftin și mai bine. Ca să asigurați competitivitatea întreprinderii este deci important să fiți la zi cu ultimele evoluții din domeniu. Există multe mijloace de informare − de la literatura de specialitate până la site-uri și podcasturi specifice sectorului. Dacă petreceți mult timp călătorind, puteți asculta o carte audio, de exemplu pe Storytel sau Audible.
Corp sănătos, minte sănătoasă
Întreprinderea dumneavoastră este oglinda stării dumneavoastră fizice și psihice, ca urmare, trebuie să vă îngrijiți corpul și mintea. Evitați alimentele nesănătoase și adoptați o alimentație echilibrată care să vă dea vitaminele și mineralele necesare pentru toată ziua. Reduceți consumul de alcool la niveluri rezonabile și încercați să nu beți alcool în seara dinaintea unor treburi importante. Prin exercițiu zilnic (yoga, alergat etc.) puteți îmbunătăți circulația sângelui la creier și în organism. Ca întreprinzător puteți fi tentat să vă gândiți la muncă tot timpul, dar pentru psihic este esențial să știți să vă deconectați. Puteți face acest lucru prin meditație, ascultând muzică sau făcând ceva creativ care nu are de-a face cu munca, de exemplu puteți desena sau lucra în grădină. Există o sumedenie de aplicații de meditație care vă pot ajuta să căpătați această deprindere. Un exemplu este Petit BamBou, care oferă ședințe de meditație în engleză, spaniolă, franceză, germană, italiană și olandeză.
Valorificați la maximum EURES
Dacă sunteți în căutare de personal nou sau de stagiari, EURES este calea cea mai bună de a găsi candidați pe măsura cerințelor. Găsiți un consilier EURES în regiunea dumneavoastră sau contactați consilierul dumneavoastră local EURES prin chat pentru a afla cum poate ajuta EURES întreprinderea dvs.
În parteneriat cu EURES, Portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă.
Linkuri conexe:
Topul celor mai recomandate 10 podcasturi dedicate spiritului de întreprindere
Mai multe informații:
Zilele europene ale locurilor de muncă
Căutare consilieri EURES
Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES
Baza de date cu locuri de muncă a EURES
Servicii EURES pentru angajatori
Calendarul evenimentelor EURES
Următoarele evenimente online
EURES pe Facebook
EURES pe Twitter
EURES pe LinkedIn
Detalii
- Data publicării
- 11 noiembrie 2022
- Autori
- Autoritatea Europeană a Muncii | Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
- Teme
- Afaceri / Antreprenoriat
- Sugestii și sfaturi
- Tineret
- Secțiuni aferente
- Ajutor şi asistenţă
- Sugestii și sfaturi
- Sectorul
- Accomodation and food service activities
- Activities of extraterritorial organisations and bodies
- Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
- Administrative and support service activities
- Agriculture, forestry and fishing
- Arts, entertainment and recreation
- Construction
- Education
- Electricity, gas, steam and air conditioning supply
- Financial and insurance activities
- Human health and social work activities
- Information and communication
- Manufacturing
- Mining and quarrying
- Other service activities
- Professional, scientific and technical activities
- Public administration and defence; compulsory social security
- Real estate activities
- Transportation and storage
- Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
- Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles