Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Μαρτίου 2020Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

8 λόγοι για να σκεφτείτε σοβαρά την εποχική εργασία

Η εποχική (ή προσωρινή) εργασία θεωρείται συχνά δευτερεύουσα και λιγότερο επιθυμητή επιλογή σε σύγκριση με την πλήρη απασχόληση. Ωστόσο, έχει και τις θετικές της πλευρές. Στη συνέχεια καταγράφουμε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να σκεφτείτε σοβαρά την εποχική εργασία.

8 reasons you should consider seasonal work
Shutterstock
  1. Πρόσβαση σε θέσεις που επιτρέπουν την είσοδο στην αγορά εργασίας

  Η εποχική εργασία προσφέρει συχνά θέσεις που σας επιτρέπουν να εισέλθετε στην αγορά εργασίας και οι οποίες είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν σε άλλους τομείς. Μια τέτοια θέση μπορεί να αποτελέσει εφόδιο για το μέλλον, παρέχοντας την εμπειρία που θα μπορούσε να οδηγήσει αργότερα στην κατάλληλη ευκαιρία σταδιοδρομίας.

  1. Δοκιμάστε έναν νέο τομέα απασχόλησης ή νέο εργοδότη

  Εάν ενδιαφέρεστε για μια νέα σταδιοδρομία ή επιθυμείτε να εργαστείτε για διαφορετικό εργοδότη, η εποχική απασχόληση σας δίνει τη δυνατότητα δοκιμής, γνωρίζοντας με βεβαιότητα ότι αν δεν σας αρέσει δεν δεσμεύεστε μακροπρόθεσμα.

  1. Αξιοποιήστε μοναδικές ευκαιρίες απόκτησης δεξιοτήτων

  Η ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών εποχικής εργασίας (π.χ. σε χειμερινά θέρετρα, φεστιβάλ, στους τομείς του λιανικού εμπορίου ή της γεωργίας) μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να αναπτύξετε ειδικές και περιζήτητες δεξιότητες, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει σε άλλες θέσεις.

  1. Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας

  Εάν βρίσκεστε στο στάδιο της μετάβασης για την επόμενη εργασία σας, η εποχική εργασία αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να καλύψετε τυχόν κενά διαστήματα στο βιογραφικό σας, δίνοντάς σας παράλληλα την ευκαιρία να αποκτήσετε πολύτιμες δεξιότητες και να εξασφαλίσετε το αναγκαίο εισόδημα.

  1. Ανοίξτε τον δρόμο για μελλοντικές ευκαιρίες

  Όπως η εποχική εργασία δίνει σε σας την ευκαιρία να δοκιμάσετε να εργαστείτε με κάποιον συγκεκριμένο εργοδότη ή σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, έτσι και στους εργοδότες δίνεται η δυνατότητα να σας δοκιμάσουν και να διαπιστώσουν πώς μπορείτε να ενταχθείτε στο περιβάλλον εργασίας τους. Εάν ο εργοδότης σας κρίνει ότι είστε ιδιαίτερα εργατικός(-ή) και ενθουσιώδης, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να σας προσφερθεί θέση για μακροχρόνια απασχόληση.

  1. Αναπτύξτε ένα ευρύ δίκτυο επαγγελματικών επαφών

  Με τη λήξη της εποχικής σύμβασης εργασίας σας, ακόμη και αν δεν σας προσφερθεί θέση πλήρους απασχόλησης, θα έχετε εργαστεί με μια ολόκληρη ομάδα από νέα πρόσωπα τα οποία ενδέχεται να σας προσφέρουν στο μέλλον κάποια ευκαιρία εργασίας.

  1. Ταξιδέψτε

  Πολλές από τις εποχικές θέσεις εργασίας βασίζονται στον κλάδο του τουρισμού και έχετε έτσι τη δυνατότητα να ταξιδέψετε και να εργαστείτε στο εξωτερικό, να γνωρίσετε νέα μέρη, να έρθετε σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, και όλα αυτά ενώ αμείβεστε!

  1. Περάστε τον χρόνο σας στην ύπαιθρο

  Εκ φύσεως, μεγάλο μέρος της εποχικής εργασίας είναι συνυφασμένο με εξωτερικούς χώρους, καθώς πρόκειται για το είδος εργασίας που εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τις εποχές και τις καιρικές συνθήκες. Τα οφέλη της εργασίας σε εξωτερικό χώρο είναι πολλά, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και η θετική επίδραση στην ψυχική σας υγεία.

  Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω συμβουλές θα δώσουν το έναυσμα για να αναζητήσετε ευκαιρίες εποχικής εργασίας που ταιριάζουν στους επαγγελματικούς σας στόχους!

  Σε συνεργασία με το EURES, την ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα.

   

   

  Διαβάστε περισσότερα:

  Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

  Drop’pin@EURES

  Αναζητήστε συμβούλους του EURES

  Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

  Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

  Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

  Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

  Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

  Το EURES στο Facebook

  Το EURES στο Twitter

  Το EURES στο LinkedIn

  Λεπτομέρειες

  Θέματα
  Χρήσιμες συμβουλέςΝεολαία
  Τομέας
  Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

  Αποποίηση ευθυνών

  Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.