Begynd med en historie
Indled din ansøgning med en anekdote fra dit arbejde eller privatliv, der har direkte betydning for det job, du søger. En velskrevet historie fanger læserens opmærksomhed og skaber en umiddelbar forbindelse.
Leg med formatet
Afhængigt hvilket job du søger, kan du overveje at udforme din ansøgning i et specielt format. Den kan f.eks. skrives som en pressemeddelelse eller en nyhedsartikel, der argumenterer for, hvorfor virksomheden skal vælge dig. Du kan endda indarbejde en kortfattet udtalelse eller et citat fra en tidligere arbejdsgiver som en minianbefaling, der fremhæver dine kompetencer.
Leg med udformningen
Gør din ansøgning til en interessant infografik, der tydeligt viser dine færdigheder, erfaring og styrker. Du behøver ikke at være designekspert, for der findes mange lettilgængelige værktøjer på nettet, f.eks. Visme, Canva og Piktochart. Alternativt kan du overveje et flyer- eller brochuredesign, som giver plads til mere tekst end en infografik, men stadig tilfører et visuelt element.
Optag en video
Rekrutteringsmedarbejdere læser hundredvis af ansøgninger i deres arbejde. En velproduceret videoansøgning kan være den ideelle måde at skille dig ud fra konkurrenterne og demonstrere din kreative tænkning.
Brug visuelle elementer
Støt din ansøgning med elementer som et personligt logo, et headerbillede eller endda tekstbokse og diagrammer. Disse elementer kan hjælpe med at bryde ensformig tekst og gøre din ansøgning mere visuelt interessant.
Brug sociale medier
Lav en fiktiv profilside på sociale medier i stilen fra platforme som LinkedIn eller X, hvor dine præstationer, færdigheder og personlighedstræk præsenteres. Dette sjove format kan vise dine kvalifikationer og samtidig tilføje et moderne twist.
Lav en top-10-liste
Opstil din ansøgning som en liste over de ti vigtigste grunde til, at du er den perfekte kandidat til jobbet. Brug et kortfattet, slagkraftigt sprog til at beskrive dine kvalifikationer og fremhæve de ting, der skiller dig ud. Alternativt kan du strukturere din ansøgning som en liste over spørgsmål og svar eller ofte stillede spørgsmål.
Impostorsyndrom kan ødelægge dit selvværd og påvirke din selvtillid på arbejdet. Læs mere om de fem typer af impostorsyndrom, og hvordan du kan forstå og overvinde dem for at nå dit fulde potentiale.
Relevante links:
Forstå de fem typer af impostorsyndrom – og overvind dem
Læs mere:
Find Euresvejledere
Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene
Eures' jobdatabase
Eures' tjenester for arbejdsgivere
Eures' kalender over arrangementer
Kommende onlinearrangementer
Eures på Facebook
Eures på Twitter
Eures på LinkedIn
Detaljer
- Publikationsdato
- 8. november 2023
- Forfattere
- Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed | Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion
- Emner
- Råd og tips
- Rekrutteringstendenser
- Ungdom
- Relaterede sektion(er)
- Råd og tips
- Sektor
- Accomodation and food service activities
- Activities of extraterritorial organisations and bodies
- Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
- Administrative and support service activities
- Agriculture, forestry and fishing
- Arts, entertainment and recreation
- Construction
- Education
- Electricity, gas, steam and air conditioning supply
- Financial and insurance activities
- Human health and social work activities
- Information and communication
- Manufacturing
- Mining and quarrying
- Other service activities
- Professional, scientific and technical activities
- Public administration and defence; compulsory social security
- Real estate activities
- Transportation and storage
- Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
- Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles