Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο22 Οκτωβρίου 2020Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Πώς να μετεγκατασταθείτε επαγγελματικά με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19

Η μετεγκατάσταση για επαγγελματικούς λόγους μπορεί να έχει δυσκολίες σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο και η πανδημία COVID-19 δεν διευκολύνει την κατάσταση. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να κάνουμε τη σχετική έρευνα προτού ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε τις τέσσερις σημαντικότερες συμβουλές μας προκειμένου η μετεγκατάστασή σας για επαγγελματικούς λόγους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

How to relocate for a job safely in COVID-19 times
EURES

Κάντε την έρευνά σας

Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση μετεγκατάστασής σας την περίοδο της πανδημίας COVID-19 είναι πώς να μεταβείτε με ασφάλεια στον νέο προορισμό σας. Πρέπει να ελέγξετε, μεταξύ άλλων, κατά πόσον η χώρα ή η περιοχή δέχεται νέες αφίξεις, εάν υπάρχουν απαιτήσεις καραντίνας που θα σας επηρεάσουν και ποια μέτρα ασφάλειας θα πρέπει να τηρήσετε. Η άγνοια των τοπικών κανόνων δεν θέτει απλώς σε κίνδυνο τη δική σας ασφάλεια και της οικογένειάς σας, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε πρόστιμο.

Κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια μέτρα ασφάλειας εφαρμόζονται στον τόπο προορισμού σας. Οι υπηρεσίες Η Ευρώπη σου, Eurodesk και η ιστοσελίδα Ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχουν πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τα ταξίδια και τις εθνικές εφαρμογές ιχνηλάτησης των επαφών. Το Re-open EU είναι ένα άλλο χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο που παρέχει επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους όρους και περιορισμούς που ισχύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο διαδραστικός ιστότοπος σάς ενημερώνει για τυχόν ισχύοντες περιορισμούς εισόδου καθώς και για τις πλέον πρόσφατες τοπικές οδηγίες σχετικά με τα ταξίδια, τα μέτρα ασφάλειας και τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

Μιλήστε με τον εργοδότη σας σχετικά με τη διαθέσιμη υποστήριξη

Αν χρειάζεστε καθοδήγηση σχετικά με οποιεσδήποτε νομικές ή διοικητικές πτυχές που αφορούν τη μετεγκατάστασή σας, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τον τοπικό σας σύμβουλο EURES, που θα χαρεί να σας παράσχει εξατομικευμένη υποστήριξη. Κάνοντας καίριες ερωτήσεις στον εργοδότη σας πριν από τη μετεγκατάστασή σας θα γνωρίζετε τι είδους υποστήριξη μπορείτε να αναμένετε μόλις εγκατασταθείτε. Κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19 μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τον χώρο εργασίας σας ή να συναντήσετε δυσκολίες κατά την μετακίνησή σας προς τον χώρο εργασίας.

Ρωτήστε τον εργοδότη σας τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μάθετε αν θα σας παρασχεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός στο σπίτι σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εργαστείτε στο γραφείο λόγω της πανδημίας, ποια είναι η πολιτική της εταιρείας σε σχέση με την τηλεργασία, ποιες είναι οι ευέλικτες εργασιακές πολιτικές της και ποια μέτρα έχει θεσπίσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναζητήστε εταιρείες με ασφαλείς πρακτικές

Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας. Ενώ ορισμένες έχουν κλείσει εντελώς, άλλες τροποποίησαν το ωράριο εργασίας τους και θέσπισαν νέους κανόνες και κανονισμούς. Εάν χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία μετακόμισης για να σας βοηθήσει κατά την μετεγκατάστασή σας, θα πρέπει να ελέγξετε εάν χρησιμοποιεί ασφαλείς διαδικασίες, όπως ανεπαφική μετακίνηση των αντικειμένων και χρήση μέσων ατομικής προστασίας.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέχρι τη στιγμή της μετακόμισής σας

Ένα χαρακτηριστικό της περιόδου της πανδημίας COVID-19 είναι οι συνεχείς αλλαγές, που μπορεί να δημιουργήσουν αβεβαιότητα σχετικά με τα όσα πρέπει να περιμένει κανείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε ανεπιθύμητες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της μετεγκατάστασής σας είναι να ενημερώνεστε ενεργά σχετικά με τις εξελίξεις. Σας συνιστούμε να ελέγχετε τακτικά τους ταξιδιωτικούς ιστότοπους, όπως το Re-open EU καθώς επικαιροποιούνται συνεχώς σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες κάθε χώρας. Ένας άλλος τρόπος να παραμένετε ενημερωμένοι είναι να παρακολουθείτε συνεχώς τις εθνικές ειδήσεις του τόπου προορισμού σας διαβάζοντας τις ειδοποιήσεις που στέλνονται στο έξυπνο κινητό σας από ειδησεογραφικές εφαρμογές. Θα έχετε έτσι τη δυνατότητα να διαβάσετε τους τελευταίους τίτλους ειδήσεων - μεταξύ άλλων τις αλλαγές στις τοπικές κατευθυντήριες οδηγίες - αμέσως μόλις ανακοινωθούν και να προγραμματίσετε αναλόγως τη μετεγκατάστασή σας.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης περιόδου, συμβουλευθείτε το άρθρο μας Πέντε παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας στην περίπτωση που ταξιδεύετε την περίοδο της πανδημίαςCOVID-19.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Re-open EU

Η Ευρώπη σου

Eurodesk

Ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού

Πέντε παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας στην περίπτωση που ταξιδεύετε την περίοδο της πανδημίας COVID-19

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • Εργαλειοθήκη ΕΕ για την κινητικότητα
 • Χρήσιμες συμβουλές
 • Νέα για την αγορά εργασίας/ειδήσεις για την κινητικότητα
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.