Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)
Uutisartikkeli4. tammikuuta 2024Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosastoArvioitu lukuaika: 2 min

Tulevaisuuden tekoälytaidot: Opas taitojen kehittämiseen digiaikakaudella

Tekoäly muuttaa työskentelytapoja nopeasti muuttuvilla työmarkkinoilla. Pysyäkseen kilpailukykyisinä työnhakijat tarvitsevat keskeisiä tekoälytaitoja. Tässä on näkemyksiä ja resursseja, joiden avulla voit parantaa tekoälytaitojasi ja parantaa työllistymismahdollisuuksiasi digiaikakaudella.

AI skills for tomorrow: A guide to upskilling in the digital age

Ympäristön ymmärtäminen

Ennen kuin alat kehittää tekoälytaitojasi, on tärkeää ymmärtää tekoäly-ympäristöä. Tekoäly kattaa monenlaisia teknologioita, mukaan lukien koneoppiminen, luonnollisen kielen käsittely ja tietokonenäkö. Tutustu näihin termeihin ja käsitteisiin, jotta voit suunnistaa paremmin tekoälyn tarjoamissa moninaisissa mahdollisuuksissa.

Keskeiset tekoälytaidot

Tärkeimmät tekoälyn kehittämiseen tarvittavat taidot ovat:

 • ohjelmointikielet – Python on tekoälyn yleinen kieli. Tutustu sen syntaksiin ja koneoppimisalustoihin, kuten TensorFlow ja PyTorch.
 • koneoppiminen – Perehdy hyvin koneoppimisen perustekijöihin, mukaan lukien ohjattu ja ohjaamaton oppiminen, regressio ja luokittelu.
 • datatiede – Hallitse datan parissa tehtävä työ. Opettele tiedon pyyhkimistä, analysointia ja visualisointia käyttäen työkaluja kuten pandas, NumPy ja Matplotlib.
 • syväoppiminen – Ymmärrä neuroverkkoja ja syväoppimista, mukaan lukien arkkitehtuurit kuten konvoluutioneuroverkot ja takaisinkytketyt neuroverkot.
 • luonnollisen kielen käsittely – Tutki tekoälyn ja ihmiskielen välisiä yhteyksiä. Perehdy tunneanalyysiin, tekstin luokitteluun ja kielen tuottamiseen.

Verkkokurssit ja -alustat

Monet verkkoalustat tarjoavat tekoälytaitojen kehittämiseen räätälöityjä kursseja. Harkitse ilmoittautumista ohjelmiin, joita tarjoavat tunnustetut alustat kuten

 • Coursera: Johtavat yliopistot ja yritykset tarjoavat kursseja tekoälystä, koneoppimisesta ja datatieteestä.
 • edX: Tekoälyyn ja siihen liittyviin tieteenaloihin keskittyviä kursseja ja sertifiointeja yliopistoista ympäri maailmaa.
 • Udacity: Tekoälyä koskeva ainutlaatuinen koulutustarjonta, joka on suunniteltu yhteistyössä alan johtajien kanssa ja joka tarjoaa käytännön kokemusta.
 • LinkedIn Learning: Laaja kirjasto videokursseja, jotka kattavat tekoälyn perusteet ja käytännön sovellukset.

Yhteisö ja verkottuminen

Tekoäly-yhteisöihin liittyminen on hyvä tapa pysyä ajan tasalla, hakea opastusta ja luoda yhteyksiä. Alustat, kuten GitHub, Stack Overflow ja Kaggle, tarjoavat mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä hankkeissa ja oppia kokeneilta tekoälyn parissa työskenteleviltä ammattilaisilta.

Käytännön hankkeet ja portfoliot

Sovella tietojasi työskentelemällä todellisten hankkeiden parissa ja esittelemällä ne portfoliossa. Voit esimerkiksi luoda GitHub-tietokannan työstäsi ja osoittaa käytännön taitosi mahdollisille työnantajille. Tämä käytännön kokemus on korvaamatonta kilpailluilla työmarkkinoilla.

Jatkuva oppiminen

Tekoälyn ala on dynaaminen, ja se kehittyy koko ajan. Pysy ajan tasalla uusimmista trendeistä, tutkimusraporteista ja alan uutisista tilaamalla uutiskirjeitä kuten:

Kun teet nyt töitä osaamisen kehittämiseksi, et vain sopeudu tekoälyn tuomiin muutoksiin vaan myös muokkaat niitä.

Haluatko tietää muista taidoista, jotka voivat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi? Tutustu artikkeliimme pehmeistä taidoista, joilla edistät ammatillista kehitystäsi.

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

TensorFlow

PyTorch

pandas

NumPy

Matplotlib

Coursera

edX

Udacity

LinkedIn Learning

GitHub

Stack Overflow

Kaggle

Luo GitHub-tietokanta

The Batch

Ahead of AI

Ben’s Bites

AI Tidbits

Import AI

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely

EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
 • Liiketoiminta / Yrittäjyys
 • Vinkkejä
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Sektori
 • Information and communication
 • Professional, scientific and technical activities

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.