Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο4 Απριλίου 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Οκτώ συμβουλές για να αναπτύξτε έναν ουσιαστικό δικτυακό τόπο για την επιχείρησή σας

Στον σύγχρονο κόσμο, ένας καλός δικτυακός τόπος μιας επιχείρησης ή οργανισμού αποτελεί πλέον μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών των ενδιαφερομένων. Ανεξάρτητα αν δημιουργείτε μια νέα επιχείρηση ή θέλετε να βελτιώσετε μια ήδη υφιστάμενη, υπάρχουν ορισμένες βασικές αποφάσεις που πρέπει να λάβετε προτού ξεκινήσετε…

8 tips for building a great website for your organisation

Επιλέξτε προσεκτικά το πρόγραμμα λογισμικού που θα χρησιμοποιήσετε

Το σημείο εκκίνησης για οποιονδήποτε δικτυακό τόπο είναι το πρόγραμμα λογισμικού: τα WordPress, Drupal και Joomla κατατάσσονται σταθερά στην αγορά ως τα καλύτερα προγράμματα λογισμικού διαχείρισης δικτυακού τόπου/περιεχομένου. Όλα είναι προγράμματα ανοικτού κώδικα, με υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης, ενώ αναβαθμίζονται τακτικά μέσω των πρόσθετων προγραμμάτων (plugins) και θεμάτων (themes) που παρέχονται από την ηλεκτρονική κοινότητα.

Αναπτύξτε τη λογική αρχιτεκτονική του δικτυακού τόπου

Οι επισκέπτες του δικτυακού τόπου της επιχείρησης ή του οργανισμού σας επιθυμούν να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενο που αναζητούν. Επομένως, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε την αρχιτεκτονική του δικτυακού τόπου προτού ξεκινήσετε την υλοποίησή του. Τι πληροφορίες θα αναζητήσουν οι επισκέπτες και από πόσα μενού και υπο-μενού θα πρέπει να περάσουν για να τις βρουν; Ποιες σελίδες χρειάζεστε πραγματικά και ποιες θα δυσκολευτείτε να συμπληρώσετε με χρήσιμο περιεχόμενο; Ερωτήματα τέτοιου τύπου θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την πλέον αποτελεσματική αρχιτεκτονική για τον δικτυακό σας τόπο.

Επιλέξτε το κατάλληλο περιεχόμενο

Για να αποφασίσετε τι πληροφορίες θα συμπεριλάβετε σχετικά με την επιχείρηση ή τον οργανισμό στον δικτυακό σας τόπο και τι προσφέρετε, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση των επισκεπτών. Μην ξεχνάτε: τα στοιχεία που εσείς θεωρείτε σημαντικά μπορεί να μην ενδιαφέρουν εξίσου τους επισκέπτες. Η διαδικασία αυτή μπορεί επίσης να συμβάλει στη συμπύκνωση και ορθολογική οργάνωση του περιεχομένου σας, γεγονός που διευκολύνει τη μακροπρόθεσμη διατήρησή του.

Οι εικόνες είναι επίσης πολύ σημαντικές, καθώς είναι ένας τρόπος για να προσελκύσετε την προσοχή και να αποφύγετε τα μεγάλα κείμενα. Παρότι η χρήση εικόνων ήδη διαθέσιμων στο Διαδίκτυο συχνά αποτελεί εύκολη – και μερικές φορές τη μόνη – λύση, οι δικές σας εικόνες προσδίδουν στην επιχείρηση ή τον οργανισμό σας προσωπικότητα και ταυτότητα.

Χρησιμοποιήστε απλή και κατανοητή γλώσσα

Η γλώσσα επικοινωνίας στον επιχειρηματικό κόσμο είναι συνήθως αρκετά επίσημη και μάλιστα γεμάτη τεχνικούς όρους και ακρωνύμια του εκάστοτε κλάδου. Αν και αυτό δικαιολογείται έως έναν βαθμό, μπορεί να μην είναι η πλέον κατάλληλη προσέγγιση για το περιεχόμενο ενός δικτυακού τόπου. Η χρήση απλής καθομιλουμένης γλώσσας και η αποφυγή πολλών τεχνικών όρων μπορεί να καταστήσει το κείμενο φιλικό προς τον επισκέπτη, έτσι ώστε να μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τις υπηρεσίες που παρέχετε ως επιχείρηση ή οργανισμός.

Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενό σας

Η χρήση περιεχομένου με τη δυνατότητα «Βελτιστοποίησης Ιστοσελίδων για Μηχανές Αναζήτησης (SEO)» είναι ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο, καθώς συμβάλλει στη σειρά προτεραιότητας με την οποία θα εμφανίζεται ο δικτυακός σας τόπος στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Εντοπίστε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας και μάθετε πώς να τις χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά για να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε την παρουσία σας στο Διαδίκτυο μέσω της ορθολογικής οργάνωσης του περιεχομένου σας και της δημιουργίας συνδέσμων μεταξύ των επιμέρους ενοτήτων του δικτυακού σας τόπου.

Αξιοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Αν όμως οι επισκέπτες δεν μπορούν να σας εντοπίσουν μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης τότε υπονομεύεται η δυναμική διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησης ή του οργανισμού σας. Βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι προς τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης προβάλλονται επαρκώς στον δικτυακό σας τόπο και ότι εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες για να διευρύνετε το δίκτυο των επισκεπτών στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κοινοποιείτε τα οφέλη της επιχείρησης ή του οργανισμού σας, αλλά και ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προβάλλετε τον δικτυακό σας τόπο και να προσελκύετε επισκέπτες.

Μην βιάζεστε

Η δημιουργία ενός καλού δικτυακού τόπου αποτελεί μακροπρόθεσμη δέσμευση και δεν επιτυγχάνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Αφιερώστε χρόνο για να σχεδιάσετε όλα τα στάδια και ελέγξτε πλήρως τα επιμέρους στοιχεία. Ο πειρασμός να δημιουργήσετε γρήγορα έναν νέο δικτυακό τόπο μπορεί να είναι μεγάλος, ιδιαίτερα αν έχει προηγηθεί από την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του στο κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Όμως ένας ημιτελής δικτυακός τόπος μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Συμβουλή για το μέλλον: διατηρήστε επικαιροποιημένο τον δικτυακό σας τόπο

Μπορεί να έχετε αναπτύξει και θέσει σε λειτουργία έναν εξαιρετικό δικτυακό τόπο, αλλά αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα. Αν δεν επικαιροποιείτε τακτικά τον δικτυακό σας τόπο, διατρέχετε τον κίνδυνο να δημιουργηθούν αμφιβολίες σχετικά με τη δέσμευση και τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης ή του οργανισμού σας. Ασχοληθείτε ενεργά με την επικαιροποίηση του δικτυακού σας τόπου αναρτώντας τακτικά νέο και ελκυστικό για τους επισκέπτες σας περιεχόμενο, έτσι ώστε να έχουν λόγους για να τον επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα πώς να αξιοποιείτε στο μέγιστο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ανατρέξτε στο άρθρο Πέντε συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος της επιχείρησής σας.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

WordPress

Drupal

Joomla

Πέντε συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος της επιχείρησής σας

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζήτηση συμβούλων EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

Λεπτομέρειες

Θέματα
  • Επιχειρήσεις /Επιχειρηματικότητα
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Νέα για την αγορά εργασίας/ειδήσεις για την κινητικότητα
  • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Νεολαία
Σχετικές ενότητες
  • Βοήθεια και υποστήριξη
Τομέας
  • Accomodation and food service activities
  • Activities of extraterritorial organisations and bodies
  • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
  • Administrative and support service activities
  • Agriculture, forestry and fishing
  • Arts, entertainment and recreation
  • Construction
  • Education
  • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
  • Financial and insurance activities
  • Human health and social work activities
  • Information and communication
  • Manufacturing
  • Mining and quarrying
  • Other service activities
  • Professional, scientific and technical activities
  • Public administration and defence; compulsory social security
  • Real estate activities
  • Transportation and storage
  • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
  • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.