Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel22. oktober 2021Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Vores fem bedste tips til arbejdstagere, der vender tilbage til arbejdspladsen

Efter at have arbejdet hjemme fra køkkenet, stuen og sågar soveværelset under covid-19-pandemien kan det virke overvældende at vende tilbage til kontoret. Læs vores fem bedste tips til en problemfri tilbagevenden til arbejdspladsen.

Our top 5 tips for employees returning to the workplace
EURES

1.Giv tid

Hvis din arbejdsgiver tillader det, så forsøg med en gradvis tilbagevenden til dit normale arbejdssted. I første omgang kan et besøg på arbejdspladsen et par gange om ugen og hjemmearbejde resten af tiden give dig tid til at vænne dig til de forskellige arbejdsmiljøer. For mange vil det være meget grænseoverskridende at vende tilbage til arbejdet med dets tilhørende mylder, støj og rejsetid. At vende tilbage på fuld tid kræver virkelig tilvænning.

2.Tilpas din ugentlige rutine

At pendle kommer til kræve meget mere tid end bare at møde op på hjemmekontoret. Sæt vækkeuret til at ringe i god tid. For at forberede dig på at vende tilbage til arbejdspladsen, selv om det kun er én dag om ugen, så begynd at tænke konsekvent på at stå op i god tid på de dage, du forlader huset, og tilbered dine måltider dagen før. Det vil gøre det meget lettere og meget mindre stressende at vende tilbage til arbejdspladsen fra din vante rutine.

3.Vær ikke bange for at spørge

Alle har deres egen oplevelse af at vende tilbage til arbejdet, og virksomhederne afprøver en række forskellige politikker. Det kan betyde, at du kommer til at stå tilbage med en masse spørgsmål. Inden du vender tilbage til arbejdspladsen, skal du sikre dig, at du har vendt dine spørgsmål med din arbejdsgiver, hvad enten det drejer sig om parkeringspladser, cykelopbevaring og skabsplads eller sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger. Det er vigtigt, at du ved, hvad der venter dig, når du møder op. Jo mere du ved på forhånd, jo mere tryg er du ved situationen. Hvis du ikke er sikker på din virksomheds tele- og hybridarbejdspolitik, så tag spørgsmålet op.

4.Udforsk nye arbejdsmetoder

Arbejdslivet efter covid-19 er meget mere fleksibelt. Du kunne med fordel overveje at starte arbejdet tidligere for at undgå myldretidstrafikken eller overveje at afprøve hybride arbejdsmønstre, hvis din virksomheds politik tillader det. Når du har forhørt dig hos din arbejdsgiver, kan du finde ud af, hvad der virker for dig, og hvad der maksimerer din produktivitet og din sundhed og trivsel. Du kan få mere familietid eller tid til at gøre de ting, du holder af, så arbejdsugen bliver mere fornøjelig, mens du samtidig opfylder dine faglige mål.

5.Glem ikke onlineværktøjerne

Hvis du skiftede til mere samarbejdsbaserede onlineværktøjer under pandemien, så fortsæt med at bruge dem på arbejdspladsen. I mange tilfælde er samarbejdet blevet forbedret på tværs af hold og virksomheder, og disse nyskabelser vil fortsat være nyttige og styrke arbejdssystemerne. Nye onlineplatforme vil have en varig indvirkning på arbejdspraksisser og fortsat give kolleger mulighed for at engagere sig, uanset hvor de befinder sig. Det betyder også, at din tilgang til arbejdet ikke behøver at ændre sig, når du vender tilbage til arbejdspladsen.

For flere tips til arbejdet efter covid-19-pandemien, se Hvorfor bløde færdigheder og følelsesmæssig intelligens er vigtigere end nogensinde

 

Relateret hertil:

Hvorfor bløde færdigheder og følelsesmæssig intelligens er vigtigere end nogensinde

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyheder
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.