Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2017. július 31.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

A francia idegenvezető útja a portugál szigetekre – az online foglalkoztatási napon keresztül

A „Seize the Summer” címmel meghirdetett, idénymunkákra szakosodott online állásbörze egy portugál utazási iroda és egy francia álláskereső szerencsés találkozásával zárult.

Online job day sends French tour guide to Portuguese islands
E(O)JD

A TuriAzores egy kis utazási iroda az Azori-szigeteken, amely főként városnéző túrákat és szabadtéri programokat kínál. Az iroda igazgatója kifejezetten nemzetközi munkatársakat keresett, ezért döntött úgy, hogy részt vesz a Seize the Summer (Ragadd meg a nyarat!) címmel februárban megrendezett európai online foglalkoztatási napon.

A Franciaországban élő Laura Combrié az esemény napján éppen álláshirdetéseket böngészett az interneten. Rátalált a TuriAzores idegenvezetőknek és kisbuszsofőröknek szóló álláshirdetésére, és telefonon felvette a kapcsolatot a céggel. Laura profilja azonnal felkeltette az iroda érdeklődését, ezért úgy határoztak, hogy felveszik.

A TuriAzores székhelye Terceira szigetén van, amely az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek egyike. „Főként városnéző séták, gyalogtúrák és kirándulások, kisbuszos és buszos utak és hasonló programok szervezésével foglalkozunk. A csapatunk jelenleg négy idegenvezetőből áll” – mondta el a cég igazgatója, Miguel Mendonça.

„Azért döntöttünk úgy, hogy rész veszünk az EURES foglalkoztatási napon, mert szükségünk volt egy olyan új munkatársra, aki folyékonyan beszél franciául vagy németül. Egyben olyan embert kerestem, aki nyitott az új élményekre és kilátásokra.”

Az igazgató elmondása szerint a felvételi folyamat egyszerű volt, ezért minden további nélkül ajánlaná az eseményt más munkáltatóknak vagy álláskeresőknek.

„Az EURES e-chat-szolgáltatásán keresztül próbáltam tájékozódni az azori-szigeteki munkaerőpiacról” – mondta el a Franciaország Ardèche régiójából származó 27 éves Laura. „Egy portugál tanácsadó válaszolt a kérdéseimre, ő hívta fel a figyelmemet erre az eseményre, és ajánlotta, hogy jelentkezzek rá. Találtam egy listát a részt vevő vállalatokról, amelyeknek azután puhatolózó jelentkezéseket küldtem. Eleinte ugyan nehezen boldogultam a chatszolgáltatással, mégis ajánlom az ilyen elektronikus eseményeket, mivel jó lehetőséget kínálnak a tájékozódásra.”

Laura Az első EURES-állásod támogatásával Terceirára költözött, és jelenleg portugálul tanul.

Az esemény, amely kifejezetten a turizmus és a vendéglátóipar ágazatát célozta meg, az EURES Portugália, Horvátország, Szlovénia és Spanyolország közötti együttműködés keretében, és rajtuk kívül Olaszország, Görögország, Málta és Ciprus részvételével valósult meg.

„A munkáltatók többségét lenyűgözte a beérkezett jelentkezések száma és színvonala – mondta el Ana Margarida Silva az EURES Portugália részéről –, és máris jelezték, hogy szívesen részt vennének a következő eseményeken.”

 

Kapcsolódó linkek:

Seize the Summer

A TuriAzores utazási iroda weboldala

Idegenvezetőknek és kisbuszsofőröknek

„Az első EURES-állásod”

Az első EURES-állásod az EURES-portálon

 

További információk:

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Az EURES a Google+-on

Témák
Az EURES legjobb gyakorlataMunkanapok/eseményekToborzási trendekKözösségi médiaIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.