Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο31 Ιουλίου 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Γαλλίδα ξεναγός ταξιδεύει στα νησιά της Πορτογαλίας χάρη στη συμμετοχή της σε επιγραμμική ημερίδα για την απασχόληση

Η επιγραμμική ημερίδα απασχόλησης Seize the Summer, η οποία εστιάζει στην εποχική εργασία, υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική για μια πορτογαλική τουριστική επιχείρηση και για μια Γαλλίδα που αναζητούσε εργασία.

Online job day sends French tour guide to Portuguese islands
E(O)JD

Η TuriAzores είναι μια μικρή τουριστική επιχείρηση στις Αζόρες, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ξεναγήσεων και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Ο διευθυντής της αναζητούσε να προσλάβει προσωπικό από το εξωτερικό και, για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιγραμμική ημερίδα για την απασχόληση με τίτλο Seize the Summer, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο.

Την ημέρα της εκδήλωσης η Laura Combrié, από τη Γαλλία, ενώ αναζητούσε κενές θέσεις εργασίας στο διαδίκτυο, είδε την αγγελία της TuriAzores για τη θέση ξεναγού και οδηγού οχήματος πολλαπλών χρήσεων και τηλεφώνησε στην εταιρεία για να υποβάλλει αίτηση. Η εταιρεία εξέφρασε αμέσως ενδιαφέρον για το προφίλ της Laura και αποφάσισε να την προσλάβει.

Η TuriAzores εδρεύει στην Τερσέιρα, ένα από τα νησιά που αποτελούν το αρχιπέλαγος των Αζορών στον Ατλαντικό Ωκεανό. «Η εταιρεία μας ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, σε αστικές περιηγήσεις, μονοήμερη ή πολυήμερη πεζοπορία και περιηγήσεις με μικρά φορτηγά και λεωφορεία. Επί του παρόντος, η ομάδα μας απαρτίζεται από τέσσερις ξεναγούς», εξηγεί ο Miguel Mendonça, διευθυντής της εταιρείας.

«Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην ημερίδα του EURES για την απασχόληση επειδή χρειαζόμασταν έναν υπάλληλο με άπταιστη γνώση γαλλικών ή γερμανικών. Επίσης, θέλαμε ένα άτομο με διευρυμένους ορίζοντες και ανοιχτό σε νέες εμπειρίες».

Η διαδικασία της πρόσληψης, μας λέει ο Miguel, είναι απλή και συνιστά ανεπιφύλακτα σε άλλους εργοδότες ή άτομα που αναζητούν εργασία να συμμετάσχουν σε συναφείς εκδηλώσεις.

«Αναζητούσα πληροφορίες σχετικά με την αγορά εργασίας στις Αζόρες μέσα από την επιγραμμική υπηρεσία συνομιλίας EURES» αναφέρει η 27χρονη Laura, η οποία κατάγεται από την περιοχή Ardèche της Γαλλίας. «Ο πορτογάλος σύμβουλος που απάντησε στις ερωτήσεις μου, με ενημέρωσε σχετικά με τη συγκεκριμένη εκδήλωση και με προέτρεψε να δηλώσω συμμετοχή. Βρήκα έναν κατάλογο με επιχειρήσεις στις οποίες έστειλα αίτηση για πιθανή θέση εργασίας. Αρχικά δυσκολεύτηκα να κατανοήσω τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας συνομιλίας, αλλά θα συνιστούσα αυτού του είδους τις επιγραμμικές εκδηλώσεις καθώς αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο άντλησης πληροφοριών».

Η Laura απολαμβάνει πλέον τη στήριξη που της παρέχει το πρόγραμμα Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES για τη μετακόμισή της στην Τερσέιρα και την εκμάθηση Πορτογαλικών.

Η εκδήλωση, στο επίκεντρο της οποίας ήταν ο κλάδος του τουρισμού και της φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του EURES Πορτογαλίας, Κροατίας, Σλοβενίας και Ισπανίας, ενώ συμμετείχαν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Μάλτα και η Κύπρος.

«Οι περισσότεροι εργοδότες εντυπωσιάστηκαν από τον αριθμό και την ποιότητα των αιτήσεων που έλαβαν και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε μελλοντικές εκδηλώσεις», αναφέρει η Ana Margarida Silva από το EURES Πορτογαλίας.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Seize the Summer

Διαδικτυακός τόπος της τουριστικής επιχείρησης TuriAzores

ξεναγού και οδηγού οχήματος πολλαπλών χρήσεων

Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES

Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES

 

Διαβάστε περισσότερα:

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

Λεπτομέρειες

Θέματα
βέλτιστη πρακτική EURESΗμέρες εργασίας/ΕκδηλώσειςΤάσεις προσλήψεωνΜέσα κοινωνικής δικτύωσηςΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.