Skip to main content
EURES (EURopean Employment Services)
News article9 september 2018European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Nytt felles kontaktpunkt for personlig yrkesveiledning åpner i Brussel

En ny utdannings- og yrkesveiledningstjeneste i Brussel gir studenter, jobbsøkere og arbeidstakere som ser etter arbeid eller omskolering, et felles kontaktpunkt.

New one-stop shop for personal career advice opens in Brussels
Marc Buvé

“Cité des Métiers – Beroepenpunt” ble offisielt åpnet 23. april 2018 med flere notabiliteter til stede, inkludert Marianne Thyssen, EUs kommissær for sysselsetting, sosialpolitikk, kompetanse og arbeidskraftmobilitet.

Senteret befinner seg på gateplan i Astro Tower, i den samme bygningen som Actiris – den offentlige arbeidsformidlingen i Brussel, som også fungerer som EURES’ samordningskontor i regionen – holder til, så vel som enkelte av senterets andre partnere, som VDAB (den offentlige arbeidsformidlingen i Flandern) og Tracé (gjennom deres Leerwinkel-tjeneste). Cité des Métiers – Beroepenpunt tilbyr i likhet med Actiris en tospråklig tjeneste, på både fransk og flamsk.

De nye lokalene er på over tusen kvadratmeter og er helt og holdent forbeholdt rådgivning og veiledning til alle som ønsker informasjon om de mange yrkesmulighetene de har, det være seg studier, opplæring, arbeid, gründervirksomhet eller flytting til et annet land eller en annen region.

Ifølge Marc Buvé, som arbeider for Actiris, er målet med den nye tjenesten å hjelpe alle besøkende til å utvikle et personlig prosjekt for deres yrkeskarriere, som er tilpasset dagens arbeidsmarked. 

Et av nøkkeltemaene er, som Marc forklarer, mobilitet – både fra en region til en annen, fra et land til et annet, eller internasjonalt. Det tilbys personlig rådgivning slik at de besøkende får vite mer om studier, arbeid eller praksisplasser som finnes i andre land eller regioner. De oppmuntres til å “tørre” å flytte og gis råd om hvordan de kan få mest mulig ut av erfaringen.

Det foreligger også planer for særskilt opplæring i bruken av EURES’ jobbmobilitetsportal og nettstedet til Actiris. Det finnes ulike bøker og digitale ressurser på stedet, og mobilitetsrådgiverne fra Actiris – som selv er inngår i EURES' stab – er også alltid til stede på huset.

Senteret er i stor grad et fellesprosjekt som skal bidra til å dekke de behovene de besøkende måtte ha. Teamet består av rådgivere fra Actiris og Bruxelles Formation i tillegg til medlemmer av VDAB og Tracé. Teamet har også representanter for senter for høyere utdanning i Brussel (Pôle académique de Bruxelles), føderasjonen Vallonia-Brussel (Fédération Wallonie-Bruxelles), senter for godkjenning av kompetanse (Centre de validation des compétences), CEFA, høyere utdanning og etter- og videreutdanning (Promotion sociale), EFP, SFPME og Worldskills Belgium.

Hvis du er i Brussel-regionen og ønsker å finne ut mer om arbeid, opplæring, studier og mobilitetsmuligheter – hvorfor ikke besøke senteret i dag? Du finner Cité des Métiers – Beroepenpunt på Avenue de l’Astronomie 14, bare en liten spasertur fra metrostasjonen Madou. Les mer på:

www.citedesmetiers.brussels
 

Relevante lenker:

Cité des Métiers – Beroepenpunt (på fransk/flamsk)

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
EURES beste praksisEURES opplæringEksterne EURES-nyheterEksterne interessenterArbeidsmarkedsnyheter/mobilitetsnyheterNyheter/rapporter/statistikkUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.