Direct naar de inhoud
EURES (EURopean Employment Services)
Nieuwsartikel15 januari 2021Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Mijn EURES-verhaal: Pedro Miguel

Als onderdeel van de viering van het 25-jarig bestaan van EURES werden werkzoekenden uitgenodigd hun eigen EURES-verhaal te vertellen om kans te maken op een fantastische prijs. De komende paar maanden zullen we de winnaars en hun ervaringen voor het voetlicht brengen.

My EURES story: Pedro Miguel
EURES

“Wat is uw EURES-verhaal?”

Dat was de vraag die in het kader van de #EURES25-wedstrijd aan werkzoekenden uit heel Europa werd gesteld. Deelname aan de wedstrijd was mogelijk door een korte video of een afbeelding in te zenden, vergezeld van een samenvatting van de eigen belevenissen. De prijzen bestonden uit taalcursussen of inzetbaarheidstrainingen ter waarde van 500 euro.

Deelnemers werden opgeroepen na te denken over hoe EURES hen heeft geholpen bij het vinden van hun droombaan, hoe EURES-adviseurs ondersteuning hebben geboden bij de integratie in een nieuw land door toegang te verlenen tot taalcursussen of hoe het EURES-portaal voor beroepsmobiliteit of een (online) Europese banendag een unieke kans op een baan heeft opgeleverd.

Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van EURES op 30 januari in Brussel vond de prijsuitreiking plaats en werden de namen van de drie winnaars bekendgemaakt. De derde en laatste winnaar was Pedro Miguel en dit is zijn verhaal.

Naam: Pedro Miguel

Nationaliteit: Portugees

Type inzending: Video

Profiel: Ik ben uit Portugal vertrokken en naar Santander gegaan, in de Spaanse regio Cantabrië. Santander is een stad met een rijke geschiedenis, veel natuur, bergen, zee – en er is veel te beleven!

Ik werk er als verpleegkundige. Ik zit in een fantastisch team en alles is geweldig! Ik heb veel vrienden gemaakt en ben in Spanje geïntegreerd. Ik heb ook veel geleerd en heb een cursus Spaans gevolgd.

Dankjewel, EURES!

Een tweede wedstrijd werd georganiseerd voor werkgevers. Zij werden opgeroepen een foto in te sturen die weergeeft wat vrij verkeer voor hen betekent. Tijdens de prijsuitreiking werden de namen van de drie winnaars bekendgemaakt. Zij kregen ieder een voucher ter waarde van 500 euro.

Kijk op de EURES-website voor meer informatie over de winnende werkgevers en de andere winnende werkzoekenden.

De #EURES25-wedstrijd vond plaats in het kader van een lopende campagne voor het promoten en vieren van het 25-jarig bestaan van EURES. EURES, dat in 1994 van start is gegaan, beschikt intussen over meer dan 1 000 adviseurs in 32 landen. Tot op heden hebben 15 800 werkgevers zich ingeschreven op het EURES-portaal voor beroepsmobiliteit en zijn er meer dan 3 miljoen vacatures gepubliceerd op dit portaal.

De komende 25 jaar zal het netwerk zich blijven inspannen om ervoor te zorgen dat veel potentiële werkzoekenden en werkgevers EURES kennen, weten wat het te bieden heeft en hoe het hen in hun eigen leven of bij hun wervingsprocessen kan ondersteunen.

 

Links:

EURES Job Mobility Portal

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Extern EURES-nieuwsJobdagen/evenementenNieuws/rapporten/statistiekenSuccesverhalenJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Leven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.