Skip to main content
EURES (EURopean Employment Services)
News article15 januar 2021European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Min EURES-historie: Pedro Miguel

Som en del av feiringen av 25-årsdagen til EURES ble jobbsøkere bedt om å dele sine EURES-historier i bytte mot sjansen til å vinne flotte premier. I løpet av de nærmeste få månedene skal vi presentere vinnerne og deres opplevelser.

My EURES story: Pedro Miguel
EURES

«Hva er din EURES-historie?»

Det er spørsmålet som #EURES25-konkurransen ba jobbsøkere fra hele Europa svare på. Bidrag kunne sendes inn i form av en kort video eller et bilde ledsaget av et sammendrag av deres erfaring, og premiene omfattet et språkkurs verdt 500 euro eller opplæring i hvordan man kan gjøre seg attraktiv på arbeidsmarkedet.

Deltakerne ble bedt om å tenke gjennom hvordan EURES hadde hjulpet dem med å finne drømmejobben, hvordan EURES-rådgivere hadde støttet dem med tilgang til språkopplæring og integrering i et nytt land, eller hvordan jobbmobilitetsportalen EURES eller de europeiske (elektroniske) jobbdagene hadde ført til unike jobbmuligheter.

De tre konkurransevinnerne ble offentliggjort under en premieseremoni ved EURES 25-årsjubileum i Brussel 30. januar. Den tredje og siste av dem var Pedro Miguel og dette er hans historie.

Navn: Pedro Miguel

Nasjonalitet: Portugisisk

Bidragstype:  Video

Profil:  Jeg dro fra Portugal og kom til Santander, som er i Cantabria-regionen i Spania. Det er en by full av historie og massevis av natur, fjell, sjøer – og moro!

Jeg er en sykepleier i Santander. Jeg er med i et fantastisk team og alt er flott! Jeg har fått mange venner og har blitt godt integrert i landet. Jeg har også lært mye og har gått på spansk-kurs.

Takk, EURES!

En søsterkonkurranse ble lansert for arbeidsgivere, der de ble utfordret til å sende et bilde som representerte hva bevegelsesfrihet betydde for dem. Kuponger verdt 500 euro kunne vinnes, og de tre vinnerne ble også offentliggjort under premieseremonien.

For å lese mer om arbeidsgiverne som vant – og de andre jobbsøkerne som vant – bør du holde et øye på nettstedet til EURES.

#EURES25-konkurransen var en del av en løpende kampanje for å fremme og feire 25-årsjubileet til EURES.  Siden lanseringen i 1994 har EURES vokst til å omfatte 32 land og over 1000 rådgivere.  Per dags dato er det registrert over 3 millioner jobbmuligheter og 15 800 arbeidsgivere på jobbmobilitetsportalen EURES.

I det man ser fram til de neste 25 årene med tjenesten, vil nettverket sette tempoet for å sikre at mange potensielle arbeidssøkere og arbeidsgivere er klar over EURES, hva den står for og hvordan den kan støtte dem i deres livsreise eller i deres ansettelsesprosesser.

 

Relevante lenker:

EURES Job Mobility Portal

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-land

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Nærmere opplysninger

Temaer
Eksterne EURES-nyheterJobbdager/arrangementerNyheter/rapporter/statistikkSuksesshistorierUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.