Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel22. juni 2021Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Fem grunde til, at gode sprogevner kan øge din beskæftigelsesegnethed

Taler du et fremmedsprog er der større sandsynlighed for, at du skiller dig ud på arbejdsmarkedet og løber med opmærksomheden ved jobsamtalen. At være tosproget er ikke bare et plus for dit CV — det viser også, at du har andre færdigheder, som arbejdsgiverne finder attraktive, når de søger kandidater til ledige stillinger.

Five reasons why learning a language can boost your employability
Unsplash

En færdighed, der er bud efter

Internettet har gjort det lettere end nogensinde for virksomheder at ekspandere til internationale markeder. Mange mindre virksomheder når ud til internationale kunder og partnere. Derfor kræves det i et stigende antal stillingsopslag, at man taler et andetsprog. Så uanset om du søger job i en stor koncern eller en lille virksomhed, forventes det, at du taler mindst ét fremmedsprog.

Skil dig ud fra mængden

Konkurrencen på arbejdsmarkedet er hård. Der kan være hundredvis, undertiden tusindvis af andre kandidater til de mest eftertragtede job. Beherskelse af et andet eller tredje sprog kan få dig til at stikke ud, især hvis dine erfaringer og kvalifikationer svarer til de andre ansøgeres. Sørg for, at dine sprogkundskaber har en fremtrædende plads i dit CV, så de ikke overses.

Eftersom 35 % af europæerne i alderen 25-64 år er tosprogede, vil nogle endda hævde, at det ikke længere er noget særligt at tale to sprog, og at jobsøgende bør sigte mod at lære et yderligere fremmedsprog for at skille sig ud.

Højere løn

Ansatte, der kan tale et fremmedsprog, tjener generelt mere end deres étsprogede kolleger. Et studie viser, at det at tale et andet sprog kan føje mellem 11 % og 35 % til din løn, afhængigt af sproget og hvilket land du er hjemmehørende i. For eksempel er der flere, der taler spansk som andetsprog i Frankrig, end der er i Letland, så efterspørgslen efter dette sprog vil variere fra land til land.

Flere jobmuligheder

At være tosproget eller flersproget kan åbne op for et helt nyt arbejdsmarked for dig. Ansættelse i en udenlandsk virksomhed betyder ikke længere, at du skal flytte. Med stigningen i antallet af hjemmegående arbejdstagere som følge af covid-19 er virksomhederne mere villige end nogensinde til ansætte distancemedarbejdere. Så ud over at fokusere på job, der kræver de sprog, du taler, kan du også fokusere på jobmarkederne i de lande, hvor disse sprog tales. Internationale jobportaler som Eures er det perfekte sted at starte din søgning.

At være tosproget styrker andre færdigheder

Forskningen viser, at folk, der taler ét eller flere fremmedsprog, er bedre til at løse problemer, og at de er mere kreative og empatiske. Problemløsning, kreativitet og empati er uvurderlige bløde færdigheder, som en arbejdsgiver ville værdsætte hos en kandidat. Det hævdes også, at tosprogede og flersprogede personer er mere åbne over for at acceptere andres synspunkter og bedre til at skabe personlige relationer, hvilket også er fantastiske færdigheder, navnlig inden for kundeservice og forretningsforbindelser.

Vil du bruge dine sprogkundskaber og genopfriske din viden? Få nye færdigheder derhjemme med disse gratis sprogindlæringsværktøjer.

I samarbejde med Eures, den europæiske jobmobilitetsportal.

 

Relevante links:

Eures:Find et job i Europa

I Europa er det stadig et privilegium at tale mere end ét sprog

Forskningen viser, at folk, der er tosprogede, er mere intelligente, kreative og empatiske

Løngevinsten ved sprogfærdigheder

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Arbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederRekrutteringstendenserUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.