Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)

Publicare loc de muncă

Majoritatea locurilor de muncă de pe portalul EURES Job Mobility provin din bazele de date de locuri de muncă vacante gestionate de serviciile publice pentru ocuparea forţei de muncă din ţările participante la reţeaua EURES. Utilizând o tehnologie denumită Web Services, motorul de căutare EURES interoghează în timp real fiecare bază de date naţională cu privire la locurile de muncă. Aceste locuri de muncă pot fi de două tipuri:

  • „locuri de muncă EURES”, care reprezintă locuri de muncă pentru care angajatorul şi-a exprimat interesul de a recruta personal din altă ţară;
  • toate celelalte locuri de muncă anunţate în bazele naţionale de date de locuri de muncă.

Dacă doriţi să anunţaţi un loc de muncă într-o bază de date naţională, iar acest anunţ să apară şi pe portalul EURES, aveţi la dispoziţie mai multe posibilităţi. Multe ţări oferă soluţii de autoservire prin internet sau centre de apel specializate. Pentru a afla cum trebuie să procedaţi şi pe cine să contactaţi în respectivele ţări, consultaţi tabelul de mai jos. Pentru detaliile de contact pentru toţi consilierii EURES, faceţi clic pe butonul „Contactaţi un consilier EURES” din coloana din stânga.

Reţineţi că de multe ori este necesar să aveţi un cod de utilizator pentru a putea utiliza sistemele de autoservire, iar în unele ţări, pentru a putea anunţa locuri de muncă vacante, trebuie să fiţi înregistrat ca angajator în ţara respectivă.