Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)

Slå en stilling op

De fleste af stillingerne på EURES-portalen for jobmobilitet kommer fra jobdatabaser, som forvaltes af offentlige arbejdsformidlinger i de lande, der er medlem af Eures. Ved hjælp af en teknologi kaldet webtjeneste foretager EURES-søgemaskinen øjeblikkelig en tidstro søgning efter ledige stillinger i alle databaser. Stillingerne er inddelt i to typer:

  • ”Eures-stillinger”, der indikerer, at arbejdsgiveren er særligt interesseret i at ansætte arbejdstagere fra andre europæiske lande eller
  • Andre stillinger, som opslås i de nationale jobdadataser.

Hvis du ønsker at opslå en stilling i en national jobdatabase og samtid også gøre den tilgængelig på EURES-portalen, har du flere muligheder. Mange lande tilbyder elektroniske selvbetjeningsløsninger og call-centre. I nedenstående oversigt kan du se, hvordan du skal gå frem, og hvem du skal kontakte i de forskellige lande. Du kan finde kontaktoplysninger om alle EURES-vejlederne ved at klikke på knappen "Kontakt en EURES-vejleder" i kolonnen i venstre side.

Bemærk, at du du ofte skal bruge dit brugernavn for at kunne anvende selvbetjeningsløsningerne, og at nogle lande kræver, at du er registreret som arbejdsgiver i det pågældende land for at kunne opslå stillinger der.