Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)
Uutisartikkeli6. syyskuuta 2017Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Eka EURES-työpaikka: Mitä se tarjoaa yrityksille?

Eka EURES-työpaikka (YfEJ) luotiin vuonna 2012 aluksi pilottiohjelmaksi. Se on kohdennettu ammatillisen liikkuvuuden ohjelma, joka auttaa yrityksiä ja organisaatioita täyttämään avoimia työpaikkoja tietyillä aloilla kaikkialta EU:sta tulevilla lahjakkailla nuorilla.

‘Your first EURES Job’: What’s in it for organisations?

Miksi kannattaa osallistua YfEJ-ohjelmaan?

YfEJ on ihanteellinen ohjelma yrityksille ja organisaatioille, jotka haluavat palkata nuoria tiettyihin tehtäviin, mutta joilla on vaikeuksia löytää ketään omasta maastaan. YfEJ-ohjelmaan osallistuminen luo yhteyden arvokkaaseen nuorten työnhakijoiden verkostoon ja antaa yritykselle mahdollisuuden hyödyntää uusia ajatuksia ja näkökulmia, joita toisesta maasta tuleva nuori työntekijä, oppisopimuskoulutettava tai harjoittelija voi tarjota.

Mikä on YfEJ-ohjelman merkittävin hyöty yrityksille ja organisaatioille?

  • Voit levittää tietoa yrityksesi avoimista työpaikoista laajalle nuorten potentiaalisten työntekijöiden verkostolle.
  • Jos yrityksesi on pieni tai keskisuuri yritys, voit saada taloudellista tukea uuden työntekijän, harjoittelijan tai oppisopimuskoulutettavan ottamisesta aiheutuvien koulutus- ja perehdyttämiskulujen kattamiseksi.
  • Voit saada apua yrityksesi tarpeiden määrittämiseksi ja tuleville työntekijöille, koulutettaville tai harjoittelijoille tarjottavan asianmukaisen ja toteuttamiskelpoisen perehdyttämisohjelman laatimiseksi.

Mitkä yritykset ja organisaatiot voivat osallistua YfEJ-ohjelmaan?

Jotta yritys voisi osallistua YfEJ-ohjelmaan, sen on täytettävä seuraavat kriteerit:

  • yrityksesi tai organisaatiosi on sijoittautunut johonkin EU:n 28 jäsenvaltiosta, Islantiin tai Norjaan
  • se haluaa palkata nuoria työntekijöitä tiettyihin tehtäviin, ja sillä on vaikeuksia löytää ketään omasta maastaan
  • se on halukas palkkaamaan 18-35-vuotiaita työntekijöitä, koulutettavia tai harjoittelijoita toisesta EU-jäsenvaltiosta, Norjasta tai Islannista
  • yritys on valmis antamaan työpaikkakoulutusta ja muuta tukea rekrytoimilleen nuorille.

Miten yritykset ja organisaatiot voivat osallistua YfEJ-ohjelmaan?

YfEJ -ohjelmaa toteuttavat EURES-verkostoon kussakin maassa kuuluvat julkiset työvoimapalvelut. Ohjelmaan osallistumiseksi on rekisteröidyttävä julkiseen työvoimapalveluun (yleensä täyttämällä hakemuslomake, toimittamalla yrityksen tiedot verkkosivuston kautta tai lähettämällä yhteystiedot sähköpostitse).

Jos maassasi ei vielä ole tarjolla YfEJ-ohjelman palveluja, voit ottaa yhteyttä mihin tahansa luettelossa mainittuun organisaatioon. Suosittelemme, että valitset jonkin Italian, Ruotsin, Ranskan tai Saksan johtavista työvoimapalveluista.

Mistä saa lisätietoja?

Jos haluat lisätietoja ohjelmasta, kannattaa ensin käydä EURES-verkkosivuston Eka EURES-työpaikka -sivuilla. Lisätietoja ja monia hyödyllisiä julkaisuja, kuten Eka EURES-työpaikka -opas, on saatavissa työllisyyden, sosiaaliasioiden ja osallisuuden pääosaston verkkosivuilta.

 

Asiaan liittyviä linkkejä

Eka EURES-työpaikka

Työllisyyden, sosiaaliasioiden ja osallisuuden pääosaston verkkosivut

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:ssa

Aiheet
Nuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Apu ja tuki
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.