Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel1. juni 2021Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion3 min læsetid

Vores 7 bedste tips til at mindske din angst over at skulle vende tilbage til kontoret

Efterhånden som flere bliver vaccineret mod covid-19, forbereder virksomheder i hele Europa sig på at åbne kontoret igen. Mange medarbejdere er imidlertid angste ved at skulle vende tilbage. Her i Eures har vi udarbejdet nogle tips, der kan være en hjælp i denne forbindelse.

Top 7 tips to reduce your back-to-office anxiety
Unsplash

Det er helt normalt at føle angst ved at skulle vende tilbage til kontoret. Uanset om du er bekymret for dig selv og dit helbred eller for en person i din husstand, eller du gruer for at skulle pendle til arbejdet eller ganske enkelt er blevet vant til at arbejde hjemmefra — så bør angst over at skulle vende tilbage til kontoret tages alvorligt. Det er lige så vigtigt at tage hånd om din mentale sundhed som din fysiske sundhed. Så hvis du er bekymret over at skulle vende tilbage til arbejdet, har vi udarbejdet nogle tips, der kan hjælpe med at gøre overgangen lettere.

Undertryk ikke dine følelser

Nogle gange, når vi føler angst ved arbejdet, bliver vi flove, fordi vi tror, at vi er de eneste, der har det sådan. Det er vigtigt ikke at undertrykke sin angst, men at se den i øjnene og forsøge at forstå dens årsager. Dette betyder ikke, at du skal fokusere på dine negative følelser. At konfrontere sin frygt og forstå den er første skridt hen imod at tackle den.

Forbered dig på de nye arbejdsvilkår

Tingene kan vende tilbage til det normale, men det betyder ikke, at dit arbejdsmiljø vil være det samme som før pandemien. Der kan være indført ændringer af hensyn til medarbejdernes sikkerhed, f.eks. regler om fysisk distancering og obligatoriske mundbind. Det kan tage nogle få dage eller uger at vænne sig til at arbejde i dette nye miljø, og dette kan få dig til at føle dig mere træt end normalt ved arbejdsdagens afslutning.

Oprethold en god balance mellem arbejde og fritid

At arbejde hjemmefra kan have visse ulemper, men mange har givet udtryk for, at det har forbedret deres balance mellem arbejde og fritid og deres trivsel betydeligt. Lad ikke din tilbagevenden til kontoret påvirke din daglige rutine. Hvis du f.eks. er vant til at gå en tur ved frokosttid, så hold fast ved denne vane trods din "nye" arbejdsplads og forsøg at afslutte arbejdet til tiden, når det er muligt.

Identificér dine stresssignaler

Stress har fysiske manifestationer i kroppen, f.eks. spændte kæber, spændinger i skuldre og ryg eller overfladisk vejrtrækning. Hvis du føler dig stresset på kontoret, så brug et minut til at identificere disse signaler, tag et par dybe åndedrag og slap af og stræk denne del af din krop.

Spred positivitet

Gør noget ud af at være en kilde til positivitet for dine kolleger. Dette kan føles svært i begyndelsen, men du vil snart opdage, at dette er lige så godt for dem, som det er for dig. Denne tilgang vil hjælpe dig med at have fokus på de positive aspekter ved en tilbagevenden til kontoret og ikke dvæle ved de negative scenarier.

Undersøg muligheden for fleksibelt arbejde

Find ud af, hvilken politik for fleksibelt arbejde din virksomhed har. Du kan måske aftale en blandet løsning med din arbejdsgiver, hvor du kun arbejder fra kontoret et par dage om ugen. Du kan også forsøge at få ændret dine arbejdstider for at undgå morgen-/aftentrafik.

Vær ikke bange for at bede om hjælp

Hvis du føler dig overvældet af angst og behøver hjælp, så spørg HR-afdelingen om, hvilke eventuelle programmer for mental sundhed/trivsel der er tilgængelige for dig. Tøv heller ikke med at henvende dig til din læge eller en anden sundhedsperson for at få støtte.

Covid-19-pandemien har ændret vores liv på mange måder, blandt andet den måde vi arbejder på. Sundhedskrisen har påvirket mange aspekter af vores arbejdsliv — lige fra arbejdsplaner og redskaber til miljø og prioriteter. Læs denne artikel og find ud af, hvordan arbejdslivet kan komme til at se ud i 2021.

 

Relevante links:

Sådan kan pandemien påvirke arbejdslivet i 2021

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Emner
 • Forretning/iværksætteri
 • Ungdom
Sektor
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.