Skip to main content
EURES (EURopean Employment Services)
News article31 oktober 2017European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Fra jobbsøker til gründer – ungdomsgaranti hjelper ung litauisk kvinne med å følge drømmen sin

Goda Tokerės har alltid hatt et klart mål om å skape seg en karriere innenfor skapende kunst. Det som ikke har vært like klart, har vært hvordan hun skulle skaffe seg den nødvendige kompetansen og kunnskapen til å komme dit.

From jobseeker to entrepreneur - Youth Guarantee helps Lithuanian woman pursue her dreams
EC

Så lenge Goda kan huske, har mote vært en stor del av livet hennes. Hun begynte på et studium i mote og tekstilindustri på universitetet, men sluttet da hun følte at hun ikke fikk utløp for skapertrangen sin. – Jeg hadde lenge tenkt jeg ville lansere et eget varemerke, men jeg hadde ikke den riktige fagkunnskapen, forteller hun.

På oppfordring fra en venn meldte hun seg på et sykurs gjennom ungdomsgarantiordningen. Da hun var ferdig, lanserte hun varemerket Oh My Goda. – Jeg bruker det jeg lærte på kurset, hver eneste dag, forteller Goda. – Jeg våkner hver dag med vissheten om at dette er noe jeg kan.

Goda forteller at hun er et perfekt eksempel på hvilke fantastiske muligheter ungdomsgarantiordningen byr unge mennesker. – Jeg er stolt over det jeg har fått til, og jeg vet hva jeg gjør, legger hun til. – Derfor går det også framover med bedriften!

Hva er ungdomsgarantien?

Ungdomsgarantien (Youth Guarantee) er en ordning som har som mål å redusere ungdomsledigheten ved å sikre at alle unge under 25 år enten får et konkret tilbud om en god jobb, en læreplass, et praksisopphold eller videre utdanning. Tilbudet må ligge på bordet senest fire måneder etter at den formelle utdanningen ble avsluttet eller siste dag i forrige arbeidsforhold. Ofte stilte spørsmål om ungdomsgarantien finner du her.

 

Relevante lenker

Ungdomsgarantien og Youth Employment Initiative – Video

Youth Guarantee Questions and Answers

The Youth Employment Initiative

Bo og arbeide i Litauen

 

Les mer:

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures' tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Nærmere opplysninger

Temaer
Suksesshistorier
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.