Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Σεπτεμβρίου 2023Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

Βελτιώστε την παραγωγικότητα της ομάδας σας με κοινά εργαλεία

Στο ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον του σήμερα, η εργασία εξ αποστάσεως και η διασυνοριακή συνεργασία αποτελούν πλέον τον κανόνα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς τα κοινά εργαλεία μπορούν να αποτελέσουν μια πολύτιμη λύση για την ομάδα σας, ώστε να αυξήσει την παραγωγικότητά της και να εξορθολογίσει τις εργασίες της.

Enhance your team’s productivity with shared tools

Τα εργαλεία αυτά λειτουργούν ως εικονικοί κόμβοι που διευκολύνουν την απρόσκοπτη επικοινωνία, την αποτελεσματική διαχείριση των εργασιών και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας σας, ανεξάρτητα από τη φυσική τους τοποθεσία. Είτε είστε μικρή νεοφυής επιχείρηση είτε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, μπορείτε να ενισχύσετε σημαντικά την παραγωγικότητα και τις συνολικές επιδόσεις της ομάδας σας, ενσωματώνοντας κοινά εργαλεία στη ροή εργασίας σας.

Κεντρικές πλατφόρμες επικοινωνίας

Η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχημένης ομαδικής εργασίας. Τα κοινά εργαλεία, όπως το Slack, το Microsoft Teams, και το Google Workspace, παρέχουν μια πλατφόρμα όπου η ομάδα σας μπορεί να επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο, να κοινοποιεί επικαιροποιήσεις, να ανταλλάσσει ιδέες και να πραγματοποιεί εικονικές συναντήσεις. Τα εργαλεία αυτά καταργούν την ανάγκη να διατηρούνται μακρές αλυσίδες ηλεκτρονικών μηνυμάτων, διασφαλίζοντας ότι οι σημαντικές πληροφορίες είναι άμεσα προσβάσιμες και οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο θέμα.

Συνεργατική επεξεργασία εγγράφων

Οι μέρες που στέλνατε και λαμβάνατε συνημμένα αρχεία αποτελούν παρελθόν! Εργαλεία όπως το Google Docs και το Microsoft 365 επιτρέπουν σε πολλά μέλη της ομάδας σας να συνεργάζονται ταυτόχρονα επάνω στο ίδιο έγγραφο. Η συνεργασία αυτή απλοποιεί τη διαδικασία σύνταξης και επεξεργασίας, αποτρέπει τις συγκρούσεις μεταξύ των εκδόσεων και επιτρέπει την υποβολή παρατηρήσεων σε πραγματικό χρόνο, καθιστώντας τη δημιουργία εγγράφων πιο αποτελεσματική και συντονισμένη.

Εργαλεία διαχείρισης έργου

Η διαχείριση εργασιών και έργων είναι πολύ πιο εύκολη με τη βοήθεια εργαλείων διαχείρισης έργων όπως το Trello, το Asana και το Monday.com. Αυτές οι πλατφόρμες παρέχουν τη δυνατότητα στην ομάδα σας να δημιουργεί πίνακες εργασιών, να αναθέτει αρμοδιότητες, να θέτει προθεσμίες και να παρακολουθεί την πρόοδο. Με την απεικόνιση της ροής εργασιών, τα μέλη της ομάδας μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τους ρόλους τους στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου, ενισχύοντας τη λογοδοσία και τη διαφάνεια.

Λύσεις για ανταλλαγή και αποθήκευση αρχείων

Η πρόσβαση σε αρχεία και η ανταλλαγή τους μπορεί να πραγματοποιείται απρόσκοπτα με υπηρεσίες αποθήκευσης στο υπολογιστικό νέφος, όπως τα εργαλεία Dropbox, OneDrive και Google Drive, τα οποία όχι μόνο διασφαλίζουν την πρόσβαση της ομάδας σας στις πιο πρόσφατες και επικαιροποιημένες εκδόσεις των αρχείων από οπουδήποτε, αλλά αποτρέπουν επίσης την απώλεια κρίσιμων δεδομένων λόγω δυσλειτουργιών της συσκευής. Επιπλέον, επιτρέπουν την ασφαλή κοινή χρήση και συνεργασία για αρχεία τόσο με εσωτερικούς όσο και με εξωτερικούς συναδέλφους.

Εικονικοί πίνακες παρουσίασης και νοητικοί χάρτες

Τα κοινά εργαλεία, όπως τα Miro και MindMeister, παρέχουν δυνατότητες εικονικής παρουσίασης και χαρτογράφησης σκέψεων που διευκολύνουν την αναζήτηση ιδεών και τον σχεδιασμό. Τα εργαλεία αυτά μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα σας να οργανώσει οπτικά τις ιδέες της, να δημιουργήσει διαγράμματα ροής και να αναπτύξει στρατηγικές από κοινού. Ενισχύουν έτσι τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, ενώ παράλληλα καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκε το έργο.

Βιντεοδιασκέψεις και διαδικτυακά σεμινάρια

Οι διαπροσωπικές επαφές είναι εξαιρετικά πολύτιμες, ακόμη και όταν είναι ψηφιακές. Τα εργαλεία βιντεοδιάσκεψης, όπως το Zoom, το Microsoft Teams και το Webex, επιτρέπουν τη διεξαγωγή εικονικών συνεδριάσεων, παρουσιάσεων και διαδικτυακών σεμιναρίων. Τα εργαλεία αυτά μπορούν να «γεφυρώσουν» τη γεωγραφική απόσταση, επιτρέποντας στα μέλη της ομάδας σας να διατηρούν προσωπικές συνδέσεις και να φιλοξενούν ενδιαφέρουσες συνεδρίες χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν.

Συνολικά, μέσω μιας κεντρικής υπηρεσίας επικοινωνίας, ενισχύοντας τη συνεργασία και απλουστεύοντας τη διαχείριση των καθηκόντων, τα κοινά εργαλεία θα επιτρέψουν στην ομάδας σας να εργάζεται πιο αποτελεσματικά και να επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη διαχείριση ομάδας με μέλη σε πολλές τοποθεσίες, διαβάστε το άρθρο μας με τίτλο «Στρατηγικές για την επιτυχή διαχείριση μιας υβριδικής ομάδας».

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Στρατηγικές για την επιτυχή διαχείριση μιας υβριδικής ομάδας

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • Επιχειρήσεις /Επιχειρηματικότητα
 • Χρήσιμες συμβουλές
Σχετικές ενότητες
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.