Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)

Sugestii și sfaturi

Angajarea lucrătorilor din alte ţări ale Spaţiului Economic European (SEE) poate oferi companiilor oportunitatea de a găsi lucrători motivaţi şi calificaţi, mai ales în cazul unei penurii de forţă de muncă în anumite sectoare economice la nivel naţional. De asemenea, acest lucru poate contribui la creşterea gradului de inovare şi competitivitate.

Totuşi, găsirea de lucrători dintr-o altă ţară europeană poate fi o misiune dificilă dacă nu aţi mai făcut acest lucru până acum. Cum începeţi? Ce trebuie să aveţi în vedere? Cine vă poate oferi ajutor şi sprijin?
 
Cu lista de verificare de mai jos, împărţită pe trei categorii, vă veţi face o idee despre etapele pe care trebuie să le parcurgeţi înainte (etapele de cercetare), în timpul (procedura de recrutare într-o altă ţară a SEE) şi după (procesul de filtrare) recrutarea în străinătate.

Lista de verificare

Dacă aveţi o întrebare despre recrutarea în străinătate, vă rugăm să faceţi clic pe „Contactaţi un consilier EURES” pentru a găsi cel mai apropiat consilier EURES.
Pentru a vă inspira, vă prezentăm câteva comentarii din partea unor angajatori care au beneficiat de recrutarea în străinătate, fie prin asistenţa consilierilor EURES, fie cu ocazia târgurilor de recrutare organizate de EURES:

"Lucrăm cu EURES din 1996. În fiecare an, câţiva consilieri din diferite ţări ne ajută să recrutăm aproximativ 370 de angajaţi sezonieri. Consilierii EURES ne ajută întotdeauna foarte mult, sunt bine informaţi şi ştiu cum să poziţioneze societatea noastră în ţara lor. Avem foarte multă încredere în EURES şi ne simţim privilegiaţi să lucrăm împreună."

Isabelle van Aarle, Director General, Cosmo Entertainment, Ţările de Jos

"A fost o deosebită plăcere pentru Malta MISCO să ia parte la Târgul european al locurilor de muncă de la Bruxelles. A fost pentru prima dată când MISCO a participat la un târg internaţional de locuri de muncă şi, având în vedere că a fost o experienţă pozitivă, aşteptăm cu nerăbdare să participăm din nou în viitor. EURES a contribuit la succesul acestui târg de locuri de muncă şi dorim să le mulţumim pentru asistenţa oferită pe tot parcursul acestuia."

Doamna Joanne Scerri, Director Executiv Resurse Umane, MISCO, Malta

"Climax” ne place să avem personal internaţional pentru a se ocupa de numeroşii noştri clienţi internaţionali. Prin urmare, EURES oferă serviciul perfect pentru restaurantul nostru şi o face într-un mod eficient şi de încredere. Consilierul nostru local EURES ştie exact ceea ce căutăm atunci când recrutăm personal şi ne contactează cu promptitudine atunci când identifică un CV interesant."

Papangelis Polyhronis, Proprietar, Climax Restaurant and Bar, Grecia

Aşteptăm să ne transmiteţi euresatela [dot] europa [dot] eu (prin poşta electronică) sugestiile dumneavoastră legate de noi teme care să fie adăugate pe lista de verificare (adresa de e-mail: euresatela [dot] europa [dot] eu (eures[at]ela[dot]europa[dot]eu)).