Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)
Uutisartikkeli2. elokuuta 2019Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Seitsemän merkkiä sisäisestä yrittäjyydestä

Yrittäjät voivat olla kaiken kokoisia ja ikäisiä ja edustaa mitä tahansa sukupuolta tai kansalaisuutta. Menestyneimmillä yrittäjillä on kuitenkin tiettyjä yhteisiä piirteitä. Tässä artikkelissa perehdymme näihin piirteisiin ja autamme sinua arvioimaan, oletko sisimmältäsi yrittäjä.

7 signs that you could be an entrepreneur at heart
EURES

Sinulla on visio

Steve Jobsia tai Bill Gatesia katsellessa on helppo ajatella, että yrittäjänä olemisessa on kyse vain miljoonien tienaamisesta ja maailman suurimman brändin rakentamisesta. Se on varteenotettava tavoite, mutta menestyvän yrityksen lähtökohtana on idea. Yrittäjät osaavat havaita, mitä uusia tuotteita markkinoilta puuttuu, tunnistaa kysynnän, johon ei ole vastattu, tai kehittää uuden ratkaisun vanhaan ongelmaan.

Osaat keskittyä tulevaisuuteen

Nykyhetki on tärkeä, mutta menestyvät yrittäjät katsovat koko ajan myös tulevaisuuteen. He ennakoivat tulevia haasteita, mahdollisuuksia ja suuntauksia varmistaakseen, että he pysyvät alansa huipulla ja voivat vastata nopeasti asiakkaiden ja kuluttajien muuttuviin tarpeisiin.

Kykenet ottamaan (harkittuja) riskejä

Yksi sana voi erottaa menestyvän ja epäonnistuvan yrittäjän toisistaan: harkinta. Yrittäjät ottavat riskejä huolellisen harkinnan tai suunnittelun perusteella – eivät tunnepohjalta. Yrityksen perustaminen ja kasvattaminen edellyttää jonkin verran riskien ottamista, mutta on tärkeää tehdä ero sen ja uhkarohkeuden välille. Menestyvä yrittäjä tietää, milloin on otettava riskejä, mutta myös sen, milloin niitä on vältettävä.

Olet joustava

Kyky mukautua muutoksiin on elintärkeää liike-elämässä menestymistä varten. Markkinoita ja myös ihmisiä on vaikea ennakoida. Jos yrittäjä kykenee sopeutumaan ja mukautumaan odottamattomiin tilanteisiin (niitä vastaan taistelemisen sijasta), se auttaa häntä menestymään.

Olet empaattinen

Kun ihmiset ajattelevat, millainen on menestyvä yrittäjä, joillekin tulee mieleen säälimätön hahmo, joka asettaa omat tavoitteensa muiden ihmisten tunteiden edelle. Todellisuudessa asia on harvoin näin. On tärkeää, että työntekijöistä, asiakkaista ja osakkeenomistajista tuntuu siltä, että heidän mielipiteillään on merkitystä ja että heitä kuullaan. Menestyneimmät yrittäjät ovat henkilöitä, jotka osaavat ottaa kaikkien yritystoimintaan osallistuvien ihmisten mielipiteet ja tunteet huomioon ja viestiä heille selvästi, miten he tekevät töitä yhteisen vision puolesta.

Osaat motivoida itseäsi

Kun olet itse oma pomosi, sinun on motivoitava itse itseäsi, sillä muut eivät tee sitä puolestasi. Yrittäjillä ei ole esimiestä, joka seuraisi heidän edistymistään, varmistaisi aikatauluissa pysymisen tai moittisi heitä, jos he myöhästyvät aamulla töistä. On yrittäjien omalla vastuulla varmistaa, että kaikki sujuu hyvin ja työt tehdään ajallaan.

Motivaation ylläpitämisessä on keskeistä intohimo. Jos rakastat ideaasi, sinulla on vielä suurempi palo saada se onnistumaan.

Osaat suhtautua oikein epäonnistumisiin

Epäonnistuminen on väistämätön osa yritystoiminnan aloittamista ja yrittäjäksi tulemista. Pitkällä aikavälillä menestyvät ihmiset pääsevät yli epäonnistumisista ja soveltavat oppimaansa seuraavissa tilanteissa. Sen sijaan, että yrittäjät näkisivät epäonnistumisen kielteisenä asiana, he pitävät sitä tilaisuutena kehittyä.

Siinäpä ne: seitsemän merkkiä sisäisestä yrittäjyydestä. Toivottavasti tämä auttoi sinua löytämään sisäisen yrittäjäsi!

Yhteistyössä Euroopan ammatillisen liikkuvuuden EURES-portaalin kanssa.

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURESin työntekijöitä

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Liiketoiminta / YrittäjyysVinkkejäNuoriso
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.