Sunteți vizionar
Este ușor să ne uităm la Steve Jobs sau la Bill Gates și să ne gândim că a fi antreprenor se rezumă doar la a face milioane și a deveni cel mai mare brand din lume. Deși aceasta reprezintă o ambiție remarcabilă, o afacere de succes trebuie să plece de la o idee. Antreprenorii au abilitatea de a depista lipsa unui produs nou de pe piață, de a identifica o cerere care nu a fost satisfăcută sau de a veni cu o soluție nouă la o problemă veche.
Vă puteți axa pe viitor
Deși prezentul este important, antreprenorii de succes vor avea mereu în vedere și viitorul. Ei anticipează viitoarele provocări, oportunități și tendințe pentru a se asigura că se mențin în prima linie a sectorului din care fac parte și că pot răspunde rapid la nevoile în continuă schimbare ale clienților și ale consumatorilor.
Puteți să vă asumați riscuri (calculate)
Un singur cuvânt poate face diferența între un antreprenor de succes și unul care eșuează: calculul. Antreprenorii își asumă riscuri pe baza unor considerente sau planificări atente, nu pe baza emoțiilor. Pentru a pune bazele unei afaceri și pentru a o dezvolta este necesar să vă asumați riscuri, într-o anumită măsură, dar este important și să faceți diferența între risc și nesăbuință. Un antreprenor de succes știe când să își asume riscuri, dar știe și când să le evite.
Sunteți flexibil
În lumea afacerilor, capacitatea de adaptare la schimbare este esențială pentru a avea succes. La fel ca oamenii, piețele sunt imprevizibile, iar dacă poate face față și se poate adapta unor situații neprevăzute (în loc să se împotrivească acestora), un antreprenor va fi cu un pas mai aproape de succes.
Sunteți empatic
Când se gândesc la un antreprenor de succes, oamenii își închipuie uneori o persoană fără scrupule, care pune propriile țeluri mai presus de sentimentele altora. În realitate, acest lucru este rareori adevărat. Este important ca angajații, clienții și părțile interesate să simtă că vocile lor contează și că sunt auzite. Cei mai de succes proprietari de întreprinderi sunt aceia care au capacitatea de a lua în considerare opiniile și sentimentele tuturor celor implicați în afacere și de a transmite în mod clar mesajul că lucrează cu toții împreună pentru același scop.
Vă automotivați
A fi propriul șef presupune să vă motivați singur și să nu depindeți de alții în acest sens. Antreprenorii nu au un manager care să verifice dacă fac progrese, care să se asigure că respectă termenele-limită sau care să îi tragă la răspundere dacă întârzie dimineața. Este responsabilitatea lor să se asigure că totul merge strună și că termenele-limită sunt respectate.
Pasiunea este cheia pentru a vă păstra motivația. Dacă țineți la ideea dumneavoastră, veți fi și mai motivat pentru a o duce la reușită.
Puteți trece peste eșecuri
Dacă puneți bazele unei afaceri și deveniți antreprenor, în mod inevitabil veți face cunoștință și cu eșecul. Cei care pot să depășească astfel de momente și să aplice lecțiile învățate în experiențele viitoare sunt și cei care vor avea succes pe termen lung. În loc să considere că eșecul este ceva negativ, antreprenorii îl privesc ca pe o oportunitate de a se perfecționa.
Acestea sunt cele 7 semne care arată că ați putea avea stofă de antreprenor. Sperăm să vă ajute să descoperiți antreprenorul din dumneavoastră!
În parteneriat cu EURES, Portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă.
Mai multe informații:
Zilele europene ale locurilor de muncă
Găsiți un membru al personalului EURES
Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES
Baza de date cu locuri de muncă a EURES
Servicii EURES pentru angajatori
Calendarul evenimentelor EURES
Următoarele evenimente online
EURES pe Facebook
EURES pe Twitter
EURES pe LinkedIn
Detalii
- Data publicării
- 2 august 2019
- Autori
- Autoritatea Europeană a Muncii | Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
- Teme
- Afaceri / Antreprenoriat
- Sugestii și sfaturi
- Tineret
- Sectorul
- Accomodation and food service activities
- Activities of extraterritorial organisations and bodies
- Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
- Administrative and support service activities
- Agriculture, forestry and fishing
- Arts, entertainment and recreation
- Construction
- Education
- Electricity, gas, steam and air conditioning supply
- Financial and insurance activities
- Human health and social work activities
- Information and communication
- Manufacturing
- Mining and quarrying
- Other service activities
- Professional, scientific and technical activities
- Public administration and defence; compulsory social security
- Real estate activities
- Transportation and storage
- Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
- Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles