Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)
Uutisartikkeli27. kesäkuuta 2019Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Hollantilaisittain: vinkkejä Alankomaissa työskentelyyn

Jos olet hitsaaja, tilintarkastaja, kotisairaanhoitaja tai ohjelmoija, Alankomaista voi löytyä sinulle työtä. Maassa on suuri kysyntä kaikkien näiden ammattien harjoittajista, ja EURES voi auttaa sinua löytämään täydellisen työpaikan.

Going Dutch: tips for working in the Netherlands
Shutterstock

Talouden elpyessä työttömyys Alankomaissa vähenee. Julkisen sektorin työpaikkojen määrä pienenee leikkausten vuoksi, mutta yksityisellä sektorilla työpaikkoja on entistä enemmän.

Matalan osaamistason työntekijöistä ei ole juuri kysyntää, mutta ammattitaidoltaan keskitasoisista hakijoista on pulaa, joten useissa teknisen alan ammateissa on hyvät mahdollisuudet työpaikan löytämiseen. Tällaisia ammatteja ovat muun muassa CNC-koneistaja, erikoishitsaaja ja teollisuusputkiasentaja. Kysyntää on myös suunnitteluinsinööreistä, tekniikan alalla pätevistä hankepäälliköistä sekä tutkimus- ja kehitysasiantuntijoista.

Entistä enemmän tarvitaan myös ihmisiä, jotka pystyvät yhdistämään tieto- ja viestintätekniikan osaamisen liiketoimintaan. Tarvetta on myös erikoistuneille hoitajille, talouden asiantuntijoille sekä matematiikan, luonnontieteiden ja kielten opettajille kaikilla perusopetuksen tasoilla.

Laajan ammatillisen verkoston luominen parantaa mahdollisuuksia löytää työtä Alankomaista, sillä monet paikat täytetään epävirallisten kanavien kautta. Joustava työ on yhä yleisempää hollantilaisilla työpaikoilla. Kolmasosa työssä käyvistä on nimittäin alihankkijoita, kausityöntekijöitä tai freelancereita tai heillä on nollatuntisopimus tai he työskentelevät työvoiman vuokrausyrityksen kautta.

Julkinen työvoimapalvelu UWV kuuluu EURES-verkostoon ja tarjoaa paljon tietoa englanniksi, saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, bulgariaksi, puolaksi ja romaniaksi verkkosivustollaan osoitteessa werk.nl. Siellä on kaikki, mitä tarvitsee tietää työluvista, työhakemuksista ja muista muodollisuuksista, jotka liittyvät Alankomaissa elämiseen.

EURES ja UWV julkaisevat verkkosivustoillaan työpaikkailmoituksia, ja työtä etsivät voivat myös lähettää niille ansioluettelonsa. UWV:n verkkosivustolla on esillä sekä yleisiä töitä että asiantuntijatehtäviä.

Alankomaissa on hyvin tavallista lähettää yrityksille avoimia hakemuksia. Jos löydät yrityksen, jossa haluaisit työskennellä, voit lähettää ansioluettelosi ja hakemuksen odottamatta tietyn työpaikkailmoituksen julkaisemista.

Englantia puhutaan yleisesti, mutta hollannin kohtalainen osaaminen parantaa mahdollisuuksiasi saada työtä. EURES-henkilöstö UWV:ssä voi auttaa sinua löytämään paikan kielen opiskelua varten.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

UWV

werk.nl

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-henkilöstöä

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Työmarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetUutiset/raportit/tilastotRekrytointitrenditNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.