Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)

EURES Targeted Mobility Scheme

Álláskeresők

EURES Targeted Mobility Schemes for jobseekers banner

Nehezen talál munkát vagy megfelelő képzési lehetőséget saját hazájában? Szívesen dolgozna külföldön, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá?

Próbálja ki az "EURES Targeted Mobility Scheme".

 1. Mi
  a "EURES Targeted Mobility Scheme"?
  • Az EURES célzott mobilitási programja keretében a nemzeti foglalkoztatási szolgálatok segítséget nyújtanak azoknak, akik az EU valamelyik másik országában, illetve Norvégiában vagy Izlandon szeretnének munkát vállalni, szakmai gyakorlatot végezni vagy tanulószerződéses gyakorlati képzésben részt venni.
  • A program segít az álláskeresőknek abban, hogy megtalálják a számításukat és sikeresen élni tudjanak a külföldön kínálkozó lehetőségekkel.
  • Segít továbbá a munkáltatóknak EU-szerte abban, hogy más tagországból jelentkező, motivált és képzett munkaerőt találjanak.
  • A rendelkezésre álló pénzügyi támogatás többek között nyelvtanfolyamok költségeinek fedezésére, képesítések elismertetésére, valamint az utazási és tartózkodási költségek fedezésére fordítható.
 2. Ki
  pályázhat a program forrásaira?

  Képesítésétől függetlenül bármely álláskereső, aki betöltötte 18. életévét, és valamelyik uniós ország, illetve Norvégia vagy Izland állampolgára, vagy jogszerűen tartózkodik ezen országok valamelyikében.

 3. Melyek
  az első lépések?
  • Az alábbi linkekre kattintva megtalálja a vezető foglalkoztatási szolgálatok és partnereik által működtetett aktuális projekteket.
  • Kérjen tájékoztatást a jelentkezési folyamatról, az álláskeresésről, a munkaközvetítésről és a munkaerő-felvételhez nyújtott segítségről.

Munkaadók

EURES Targeted Mobility Schemes banner for Employers

Nehezen talál rá a megfelelő profilú alkalmazottakra abban az országban, ahol vállalkozása működik? Létre szeretne hozni egy multikulturális csapatot, amellyel cége előnyt szerezhet versenytársaival szemben?

Próbálja ki az "EURES Targeted Mobility Scheme".

 1. Mi
  a "EURES Targeted Mobility Scheme"?
  • Az EURES célzott mobilitási programja révén az Ön vállalkozása célzott támogatást vehet igénybe a helyi foglalkoztatási szolgálatoktól ahhoz, hogy motivált és képzett álláskeresőket toborozzon más európai országokból munkavállalásra, szakmai gyakorlatra vagy tanulószerződéses gyakorlati képzésre.
  • Ha Ön kis- vagy középvállalkozást vezet, pénzügyi támogatást is igényelhet, melyből részlegesen fedezheti az új alkalmazottak betanításának és munkahelyi beilleszkedésének költségeit.
 2. Ki
  pályázhat a program forrásaira?

  Gazdasági ágazattól vagy méretétől függetlenül bármely vállalkozás vagy szervezet, melynek székhelye valamelyik uniós országban, Norvégiában vagy Izlandon van, és amely írásbeli munkaszerződés alapján a nemzeti jogszabályoknak megfelelő tevékenységet kínál, és ez utóbbi időtartama állás vagy tanulószerződéses gyakorlati szerződés esetében legalább 6 hónap, illetve szakmai gyakorlat esetében legalább 3 hónap.

 3. Mely
  országokból lehet jelentkezőket toborozni?

  Bármely uniós országból, illetve Norvégiából vagy Izlandról.

 4. Melyek
  az első lépések?
  • Kattintson a lenti linkek valamelyikre, melyek elvezetik Önt az egyes országok foglalkoztatási szolgálatainak honlapjára.
  • Tudakozódjon a részvételi feltételekről.

Az EURES TMS jelentősen változásokat hozhat egyesek életében. A szolgáltatás például segített Jesúsnak, egy spanyolországi álláskeresőnek abban, hogy Norvégiában munkát találjon. Tekintse meg ezt a videót, amely bemutatja inspiráló életútját és a TMS által nyújtott segítséget:

Vezető foglalkoztatási szolgálat és partnereik

a vezető foglalkoztatási szolgálat és partnereik által működtetett jelenlegi projektek