Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο19 Δεκεμβρίου 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης1' χρόνος ανάγνωσης

7 επεκτάσεις του Chrome για κάθε πολυάσχολο εργαζόμενο

Ο Sven Dahlin έχει γράψει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο σχετικά με την αποτελεσματική χρήση του Microsoft Excel, έχει διοργανώσει διαδικτυακά σεμινάρια και εργάζεται για την Tradera Rabattkoder στη Σουηδία. Ως άτομο που εστιάζει στην αποτελεσματικότητα, σκεφτήκαμε να τον ρωτήσουμε ποιες επεκτάσεις του Chrome πιστεύει ότι μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα στην εργασία.

7 Chrome extensions every worker bee needs
EURES

 

Liteshot

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε γρήγορα ένα στιγμιότυπο οθόνης για κάτι που εμφανίζεται σε μια καρτέλα του Chrome, αυτή είναι η επέκταση που χρειάζεστε. Πατήστε το κουμπί «Λήψη στιγμιότυπου» και θα ανοίξει μια νέα καρτέλα στην οποία επιλέγετε το στοιχείο που θέλετε να μοιραστείτε ή να αποθηκεύσετε. Εάν είναι φωτογραφία, μπορείτε ακόμη και να ζητήσετε από το Google να αναζητήσει παρόμοιες φωτογραφίες. Πριν μοιραστείτε ή αποθηκεύσετε το στιγμιότυπο, μπορείτε ακόμα και να σχεδιάσετε πάνω του και να επισημειώσετε ό,τι θέλετε να επισημάνετε στον παραλήπτη.

Momentum

Η επέκταση Momentum εμφανίζεται κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα στο Chrome. Σας δείχνει την ώρα, την ημερομηνία, τον καιρό και κάποιες άλλες πληροφορίες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι εμφανίζει τον κατάλογο με τις εκκρεμότητές σας. Μπορεί τα ραντεβού σας να τα σημειώνετε στο ημερολόγιό σας, αλλά τι γίνεται με όλες αυτές τις μεγάλες ή μικρές εκκρεμότητες που δεν έχουν συγκεκριμένη προθεσμία; Μπορείτε να δείτε εύκολα σε ποιες εκκρεμότητες πρέπει να εστιάσετε και, εξίσου εύκολα μπορείτε να προσθέσετε καινούργιες. Όταν ολοκληρώσετε μια εκκρεμότητα, αφαιρέστε την και πηγαίνετε στην επόμενη.

Text Mode

Κάποιοι ιστότοποι εμφανίζουν τεράστιο όγκο πληροφοριών, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να εστιάσετε στο κείμενο. Το Text Mode είναι μια απλή επέκταση που, όταν χρησιμοποιείται, αφαιρεί τα πάντα εκτός από το ίδιο το κείμενο, και επίσης κάνει τα πάντα ασπρόμαυρα. Είναι ιδανική αν χρειάζεται να επεξεργαστείτε πολλές πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

LastPass

Τόσοι κωδικοί πρόσβασης... Τόσα στοιχεία σύνδεσης. Είναι αδύνατο να τα θυμάστε όλα αυτά, εκτός αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό κάθε φορά και όπως όλοι γνωρίζουμε, κάτι τέτοιο σίγουρα δεν ενδείκνυται. Το LastPass είναι μια υπηρεσία που αποθηκεύει με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασης και τα ονόματα χρήστη σας σε έναν «θάλαμο», όπου μπορείτε να έχετε εύκολα πρόσβαση αποκλειστικά και μόνο εσείς.

All-in-One Messenger

Μήπως η εταιρεία στην οποία εργάζεστε χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα προγράμματα επικοινωνίας, όπως Skype, Slack ή WhatsApp; Το All-in-One Messenger συγκεντρώνει όλα αυτά τα προγράμματα σε ένα παράθυρο κι έτσι δεν χρειάζεται να πηγαίνετε από το ένα στο άλλο. Σας εξοικονομεί απίστευτο χρόνο!

Grammarly for Chrome

Το Grammarly είναι ιδανικό για όσους χρειάζεται να γράφουν στα αγγλικά. Αυτή η επέκταση ελέγχει τόσο την ορθογραφία όσο και τη γραμματική σας, εξασφαλίζοντας πως ό,τι γράφετε θα είναι ευανάγνωστο και θα έχει επαγγελματική εμφάνιση. Μπορείτε να κάνετε έως και 400 ελέγχους ανά μήνα δωρεάν.

SimilarWeb

Θέλετε να υπολογίσετε τι είδους επισκεψιμότητα είχε ένας ιστότοπος κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών; Η επέκταση SimilarWeb κάνει ακριβώς αυτό και ταυτόχρονα σας παρουσιάζει άλλα δεδομένα, όπως από ποιες χώρες προέρχονται οι επισκέπτες και αν επισκέφτηκαν τον ιστότοπο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μηχανές αναζήτησης ή συνδέσμους. Δεν είναι ποτέ 100% ακριβής, αλλά μπορεί να σας δώσει μια καλή εικόνα για το αν θα πρέπει, για παράδειγμα, να συνεργαστείτε με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή άλλο παράγοντα επιρροής (influencer).

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον εργασιακό χρόνο σας; Εάν ναι, διαβάστε το πρόσφατο άρθρο μας: 5 συμβουλές για αποδοτική εργασία.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι

Liteshot

Momentum

Text Mode

LastPass

All-in-One Messenger

Grammarly for Chrome

SimilarWeb

Tradera Rabattkoder

Επεκτάσεις του Chrome

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Λεπτομέρειες

Θέματα
 • Χρήσιμες συμβουλές
Σχετικές ενότητες
Τομέας
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.