Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)

Τι μπορεί να κάνει το νέο Europass για σας;

Το Europass είναι μια συλλογή επιγραμμικών εργαλείων και πληροφοριών που παρέχονται δωρεάν για να σας βοηθήσουν στη διαχείριση κάθε βήματος που κάνετε στο πλαίσιο της μάθησης και της εξέλιξής σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Europass ως προσωπική συλλογή εργαλείων για την καταγραφή όλων των μαθησιακών, εργασιακών ή προσωπικών σας εμπειριών και των επιτευγμάτων σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα CV και συνοδευτικές επιστολές και να μάθετε πώς να παρουσιάζετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας, καθώς και πώς να διαχειρίζεστε τα συναφή έγγραφα.

Ανακαλύψτε όλα τα εργαλεία που σας προσφέρει το Europass, όπως τα ακόλουθα:

  • Προφίλ Europass: όπου μπορείτε να περιγράψετε τις δεξιότητές σας, να ανακαλύψετε ενδιαφέρουσες ευκαιρίες εξέλιξης και μάθησης, να διαχειριστείτε τις αιτήσεις σας και να δημιουργήσετε διάφορα CV και συνοδευτικές επιστολές,
  • Ψηφιακά Διαπιστευτήρια Europass: σας επιτρέπει να λαμβάνετε και να διαβιβάζετε σε ψηφιακή μορφή πτυχία, διπλώματα και πιστοποιητικά από εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδρύματα κατάρτισης. Πρόκειται για ένα ασφαλές και χωρίς χρέωση επιγραμμικό σύστημα,
  • Εύκολη διαβίβαση των στοιχείων σας από το EURES για να δημιουργήσετε το προφίλ Europass ή και το αντίστροφο, για να ερευνήσετε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο EURES,
  • Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι στην ΕΕ και στις αρμόδιες εθνικές υπηρεσίες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να υποστηρίξετε την εξέλιξή σας ή τη μαθησιακή σας διαδρομή.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς, οι εργαζόμενοι στον τομέα της νεολαίας, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επαγγελματίες στον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού και οι εργοδότες μπορούν επίσης να βρουν σχετικές υπηρεσίες στο Europass από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν.

Ανακαλύψτε το Europass και κάντε το πρώτο βήμα για να σταδιοδρομήσετε τώρα!

Κάντε το επόμενο βήμα και δημιουργήστε το προφίλ Europass που θα σας επιτρέψει να αντλήσετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη από αυτό.