Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre18 mai 2020Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune4 min de lectură

Instrumente gratuite de învățare a limbilor străine, care să vă ajute să vă îmbunătățiți competențele de acasă

O limbă străină este o competență neprețuită. Cunoașterea unei limbi străine vă face mai competitiv pe piața muncii, fiind totodată un instrument util și deseori esențial atunci când locuiți și lucrați în străinătate. În opinia multor cercetători, învățarea unei limbi noi este benefică pentru creier.

Free language learning tools to help you upskill from home
Shutterstock

Dacă petreceți mai mult timp acasă decât de obicei din cauza situației actuale determinate de COVID-19, puteți să căutați hobby-uri productive și oportunități de perfecționare a competențelor. În acest caz, puteți profita de ocazie pentru a vă apuca să învățați o limbă străină sau pentru a vă reîmprospăta cunoștințele.

Deși acum nu este momentul ideal pentru a vă înscrie la un curs față în față, există o mulțime de instrumente virtuale de învățare gratuite. În acest articol vă prezentăm o listă cu unele din preferințele noastre.

Duolingo:

Dacă nu începeți să învățați limbi străine acum, ați auzit deja probabil de Duolingo, care are peste 300 de milioane de utilizatori înregistrați. Cursurile pe care le oferă sunt disponibile în 23 de limbi și acoperă tematici foarte diferite, de la mâncare până la afaceri.

Duolingo nu este axat pe gramatică la fel de mult ca alte instrumente, dar exercițiile scurte pe care le propune, cu benzi desenate și jocuri pe puncte, vă vor ajuta să învățați repede cuvinte și expresii utile. Pentru a urmări progresul înregistrat, platforma folosește un sistem procentual de estimare a nivelului de fluență, iar tehnologia aplicată vă oferă exerciții personalizate. Și înainte de toate, este un instrument complet gratuit.

Sfat: Dacă vă place Duolingo, Mindsnacks vă propune și mai multe jocuri. Aplicațiile sale oferă o serie de jocuri interesante, dintre care multe sunt disponibile gratuit.

Memrise:

Memrise se axează pe învățarea realistă a limbilor străine. Cursurile propuse conțin mii de videoclipuri în care vorbitori nativi îi ajută pe utilizatori să înțeleagă limba vorbită și accentele autentice. Scopul instrumentului este să vă introducă în cultura locală și să facă să vă simțiți înconjurat de vorbitori nativi. Aplicația Memrise oferă cursuri gratuite în mai multe limbi, deși plata unui abonament vă va permite accesul la cursuri și funcționalități suplimentare.

Busuu:

Busuu propune o selecție de exerciții gratuite și concursuri de cunoștințe amuzante, deși veți avea nevoie de un abonament pentru a debloca anumite funcționalități, cum ar fi conversații reale cu vorbitori nativi. La fel ca Duolingo, Busuu folosește un sistem procentual integrat corespunzător nivelului de fluență pentru a urmări progresul înregistrat și poate oferi planuri de studiu personalizate și recunoaștere vocală pentru a vă ajuta să exersați vorbitul și să primiți feedback. Dacă vreți să învățați o limbă neeuropeană, Busuu poate fi alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Propune doar 12 limbi, dar printre ele se numără araba, chineza și japoneza.

Drops și Scripts:

Dacă vă propuneți să învățați cuvinte noi, încercați Drops. Aplicația combină imaginea și sunetul pentru a vă ajuta să învățați repede cuvinte noi. Versiunea gratuită este limitată la cinci minute de învățare pe zi și va trebui să găsiți altă soluție pentru a învăța gramatica și structurile lingvistice, dar aceste exerciții scurte sunt ideale dacă ceea ce vă doriți este să vă îmbogățiți repede vocabularul. Scripts este o aplicație asemănătoare care se axează pe învățarea unei limbi cu un alfabet nou, cum ar fi alfabetul chirilic.

Tandem:

În cazul în care cunoașteți deja o limbă într-o oarecare măsură și vreți să exersați vorbitul, de ce nu încercați să găsiți un partener de discuție? Tandem este cea mai mare comunitate lingvistică din lume, cu milioane de membri. Conceptul aplicației constă în găsirea unui partener care să fie vorbitor nativ al altei limbi, ca să puteți să exersați și să vă ajutați reciproc să învățați limbile respective. Dacă sunteți dispus să plătiți un meditator, Italki și Verbling propun lecții virtuale individuale, dar se poate ca un partener Tandem să vă ofere gratuit tot sprijinul de care aveți nevoie.

 

Linkuri conexe:

Busuu

Drops

Duolingo

Mindsnacks

Italki

Memrise

Scripts

Tandem

Verbling

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
 • Afaceri / Antreprenoriat
 • Sugestii și sfaturi
 • Tendințe de recrutare
 • Tineret
Secțiuni aferente
Sectorul
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.