Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel10. juli 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Ansættelsesprocessen hos NGO'er – sådan finder du det rette talent

Mange kan lide idéen om at arbejde for en ikkestatslig organisation (NGO), hvilket gør, at enhver jobmulighed i en NGO er eftertragtet. Med så mange medarbejdere at vælge imellem, hvordan kan din NGO så finde det rette talent til at drive organisationen videre?

The hiring process of NGOs: how to recognise the right talent for you!

Tag erhvervslivet med i overvejelserne

Det ligger lige for at tro, at den perfekte fremtidige medarbejder allerede arbejder i NGO-sektoren. Selv om dette kan være tilfældet, så indsnævrer det den potentielle rekrutteringspulje betragteligt og betyder også, at du måske går glip af den bedste til jobbet. Kvalifikationer og erfaringer fra erhvervslivet kan være lige så værdifulde for din organisation.

Påskøn relevant erfaring

Det er også vigtigt ikke at overse enhver relevant erfaring, som en potentiel medarbejder har erhvervet uden for sit arbejdsliv, især hvis vedkommende har begrænset arbejdserfaring. Frivilligt arbejde eller samfundsarbejde viser initiativ og kan i høj grad supplere en kandidats arbejdsbaserede færdigheder – især hvis det er inden for dit felt eller i et land, som din NGO er involveret i – og gøre vedkommende til den rette til det job, du ønsker besat.

Prioritér ikke "passion" for sagen

Der er ingen tvivl om, at din NGO gør et fremragende arbejde, og at mange af dine medarbejdere er passionerede og vil gøre en forskel inden for jeres område. Men medmindre denne passion for området også bliver bakket op af en passion – og et talent – for selve jobbet, så kan du måske være bedre stillet med at ansætte én, som ikke altid har drømt om at redde miljøet, bekæmpe fattigdom eller forandre verden. Det er væsentligt lettere for en ny medarbejder at tilegne sig og forstå missionen og værdierne i din NGO end at lære, hvordan man bliver god til sit job.

Giv dem en udfordring

Det kan være udfordrende at arbejde i en organisation, der er afhængig af donationer, er i regelmæssig kontakt med sårbare personer eller har med foruroligende emner at gøre. Der kan være behov for andre typer af færdigheder, færdigheder, hvor den potentielle medarbejder kan reagere effektivt på de typer af udfordringer, vedkommende vil kunne møde i disse specielle miljøer.

At spørge ind til de sværeste udfordringer, de tidligere har været ude for, eller hvad de vil gøre i et udfordrende scenarie, kan – som del af interviewprocessen – hjælpe dig med at finde ud af, hvem der har forudsætningerne til at gøre det godt i din NGO.

Vær ærlig omkring kandidatens muligheder

Nye medarbejdere har altid en masse, de skal have lært, og de skal have muligheden for at "vokse med arbejdet". Men hvis der er for meget behov for at "vokse", så kan det skyldes, at kandidaten blev tillagt et for stort potentiale i løbet af interviewprocessen. Ærlighed omkring folks muligheder kan hjælpe med til at undgå det, der kan være en let fælde at falde i, og reducere behovet for at skulle gå igennem rekrutteringsprocessen igen, når det viser sig, at den valgte medarbejder ikke er egnet til jobbet.

Tilbyd en attraktiv jobpakke

Rekruttering arbejder begge veje – du tror måske, at du har fundet den perfekte kandidat, men medmindre vedkommende brændende ønsker at arbejde for din organisation, så kan det være, at du ikke har heldet med dig. En attraktiv jobpakke, som formulerer, hvad de kan forvente i rollen, hvilke frynsegoder der er, og den støtte, du vil yde, for at de kan gøre fremskridt i jobbet, vil hjælpe med til at sikre gennemsigtighed og tilskynde dem til at acceptere dit jobtilbud.

Vi har talt meget om NGO'er på det sidste – hvis du er interesseret i NGO'er i Europa og i, hvorfor nogen måske ønsker at arbejde for din organisation, så se nærmere på NGO'er – hvad, hvorfor og hvordan?

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop’pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tipsRekrutteringstendenserUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.