Direct la conținutul principal
EURES
Știre12 septembrie 2017Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

„Primul tău loc de muncă EURES”: La ce folosește tinerilor?

Instituit inițial în 2012 ca program-pilot, Primul tău loc de muncă EURES (YfEJ) este un program specific de mobilitate profesională care îi ajută pe tinerii talentați din UE aflați în căutarea unui loc de muncă să aibă acces la oportunitățile oferite de întreprinderi și organizații de pe întreg teritoriul Europei.

‘Your first EURES Job’: What’s in it for young people?

Care sunt avantajele aderării la inițiativa YfEJ?

Sistemul YfEJ este ideal pentru tinerii care se străduiesc să găsească un loc de muncă în țara lor de origine și caută o nouă oportunitate în străinătate. Acoperind toate cele 28 de state membre ale UE, Islanda și Norvegia, programul se adresează candidaților cu niveluri diferite de educație și/sau experiență profesională. Oportunitățile oferite includ locuri de muncă și ucenicii cu durata de cel puțin șase luni, precum și stagii (de cel puțin trei luni).

Care sunt avantajele-cheie pe care le oferă YfEJ?

  • Veți primi asistență adaptată pentru căutarea unui loc de muncă, plasarea și recrutarea pe piața muncii, care vă ajută să găsiți oportunitatea ideală;
  • Puteți fi eligibil pentru sprijin financiar pentru a acoperi unele costuri asociate valorificării unei oportunități într-o altă țară a UE (de exemplu, un interviu față în față, costuri de relocare, formare lingvistică);
  • Puteți beneficia de servicii de asistență gratuite, precum formare înainte și/sau după recrutare (limbi străine etc.), mentorat și asistență la instalarea în țara de destinație.

Cine poate participa la programul YfEJ?

Pentru a vă alătura programului YfEJ, trebuie să îndepliniți următoarele cerințe:

  • să aveți între 18 și 35 de ani;
  • să fiți cetățean și rezident legal al unui stat membru al UE-28, al Islandei sau Norvegiei;
  • să fi încercat fără succes să găsiți un loc de muncă sau o oportunitate de formare în țara dumneavoastră;
  • să fiți dispus să vă mutați în altă țară din UE-28, Islanda sau Norvegia pentru un loc de muncă, o ucenicie sau un stagiu.

Cum pot adera la YfEJ?

YfEJ se derulează prin intermediul serviciilor publice de ocupare a forței de muncă (SPOFM) din fiecare țară membră a rețelei EURES. Pentru a vă înscrie în program, tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați la unul dintre aceste SPOFM (de regulă, prin completarea formularului de cerere, transmiterea datelor dumneavoastră pe un site web sau trimiterea unui e-mail cu o adresă de contact).

Dacă țara dumneavoastră nu oferă încă în mod specific servicii YfEJ, atunci puteți contacta oricare dintre organizațiile din listă. Vă recomandăm să alegeți unul dintre principalele servicii de ocupare a forței de muncă din Italia, Suedia, Franța sau Germania.

Unde pot găsi mai multe informații?

Paginile dedicate „Primului tău loc de muncă EURES” de pe site-ul EURES reprezintă punctul de plecare perfect dacă doriți să aflați mai multe informații despre program. De asemenea, puteți găsi informații suplimentare și o serie de publicații utile, cum ar fi ghidul „Primul tău loc de muncă EURES”, disponibil pe site-ul DG EMPL.

 

Linkuri conexe:

Primul tău loc de muncă EURES

Site-ul DG EMPL

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

EURES pe Google+

Teme
Tineret
Secțiuni aferente
Ajutor şi asistenţă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.