Skip to main content
EURES
News article12 september 2017European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

«Din første Eures-jobb»: Hva er fordelen for de unge?

Din første Eures-jobb (YfEJ), som i utgangspunktet ble opprettet som et pilotprogram, er en målrettet ordning for jobbmobilitet som hjelper unge jobbsøkere i Europa med å få tilgang til ledige stillinger i bedrifter og organisasjoner over hele Europa.

‘Your first EURES Job’: What’s in it for young people?

Hvorfor bør jeg bli med i YfEJ-initiativet?

YfEJ-ordningen er ideell for unge som strever med å finne arbeid i hjemlandet og ønsker å se hvilke muligheter som finnes i utlandet. Ordningen dekker alle de 28 EU-medlemsstatene, Island og Norge og er åpen for kandidater med ulikt utdanningsnivå og/eller arbeidserfaring. Gjennom ordningen tilbys jobber og læreplasser av minst seks måneders varighet og praksisopphold av minst tre måneders varighet.

Hva er de viktigste fordelene med YfEJ?

  • Du vil motta skreddersydd støtte til jobbsøking, matching og rekruttering slik at du kan finne den muligheten som passer best for deg.
  • Du kan ha rett på økonomisk støtte for å få dekket noen av kostnadene som oppstår når man søker arbeid i utlandet (f.eks. personlige intervjuer, flyttekostnader, språkopplæring).
  • Du kan benytte deg av gratis støttetjenester som opplæring før og/eller etter ansettelse (språk eller annet), mentorstøtte og velkomststøtte i mottakerlandet.

Hvem kan delta i YfEJ-ordningen?

For å bli med i YfEJ-ordningen må du være:

  • i alderen 18–35 år
  • statsborger og lovlig bosatt i en av EUs 28 medlemsstater, Island eller Norge
  • ute av stand til å finne en jobb- eller opplæringsmulighet i hjemlandet ditt
  • villig til å flytte til en annen EU-medlemsstat, Island eller Norge for en jobb, læreplass eller praksisplass.

Hvordan kan jeg delta i YfEJ-ordningen?

YfEJ-ordningen tilbys av offentlige arbeidsformidlinger i alle landene som er med i Eures-nettverket. For å delta i ordningen trenger du bare å registrere deg hos en av disse arbeidsformidlingene (vanligvis ved å fylle ut et søknadsskjema, oversende opplysningene dine gjennom et nettsted eller sende en e-post til en kontaktadresse).

Hvis hjemlandet ditt ikke spesifikt tilbyr YfEJ-tjenestene ennå, kan du kontakte en av organisasjonene på listen. Vi anbefaler at du velger en av de ansvarlige arbeidsformidlingene i Italia, Sverige, Frankrike eller Tyskland.

Hvor kan jeg finne mer informasjon?

Din første Eures-jobb-sidene på nettstedet til Eures er et utmerket sted å starte hvis du vil vite mer om ordningen. Du finner også mer informasjon, og et antall nyttige publikasjoner som Din første Eures-jobb-guiden, på nettstedet til DG EMPL.

 

Relevante lenker:

Din første Eures-jobb

Nettstedet til DG EMPL

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures' tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Nærmere opplysninger

Temaer
Ungdom
Relaterte seksjon(er)
Hjelp & support
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.