Gå direkt till innehållet
EURES
Nyhetsartikel6 september 2017Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Ditt första Euresjobb: Vad har företag och organisationer att vinna på det?

Ditt första Euresjobb, som ursprungligen inrättades 2012 som ett pilotprogram, är ett målinriktat program för rörlighet i arbetslivet som hjälper företag och organisationer att tillsätta lediga tjänster i specifika sektorer med talangfulla unga människor från hela EU.

‘Your first EURES Job’: What’s in it for organisations?

Varför ska jag gå med i initiativet Ditt första Euresjobb?

Programmet Ditt första Euresjobb är idealiskt för företag och organisationer som vill rekrytera unga människor till specifika jobb, men som har svårt att hitta personer i sitt hemland. Att gå med i Ditt första Euresjobb ger tillgång till ett värdefullt nätverk av unga arbetssökande och gör också att du kan dra nytta av de nya idéer och perspektiv som en ung arbetstagare, lärling eller praktikant från ett annat land kan tillföra.

Vilka är de viktigaste fördelarna med Ditt första Euresjobb för företag och organisationer?

  • Du kan annonsera ut dina lediga platser till ett stort nätverk av potentiella unga arbetstagare.
  • Om du är ett litet eller medelstort företag kan du få ekonomiskt stöd för att täcka kostnaderna för utbildning och integration av en ny anställd, praktikant eller lärling.
  • Du kan få hjälp med att identifiera ditt företags behov och fastställa ett lämpligt och genomförbart integrationsprogram för framtida anställda, lärlingar och praktikanter.

Vilka företag och organisationer kan delta i programmet Ditt första Euresjobb?

För att gå med i Ditt första Euresjobb behöver du uppfylla följande kriterier:

  • Du är ett företag eller en organisation som finns i EU28, Island eller Norge.
  • Du söker unga arbetstagare till särskilda tjänster, men har svårt att hitta dem i ditt land.
  • Du kan tänka dig att anställa personer eller ta emot praktikanter eller lärlingar i åldern 18–35 från andra EU-länder, Norge eller Island.
  • Du kan ge utbildning på arbetsplatsen och annat stöd till de unga människor du anställer eller tar emot.

Hur kan företag och organisationer gå med i Ditt första Euresjobb?

Ditt första Euresjobb genomförs av offentliga arbetsförmedlingar i varje land som är medlem i Euresnätverket. För att gå med i programmet behöver du bara anmäla dig till någon av de här arbetsförmedlingarna (vanligen genom att fylla i ett ansökningsformulär och skicka in dina uppgifter via en webbplats eller e-post till en kontaktadress).

Om ditt land ännu inte specifikt tillhandahåller tjänsterna inom Ditt första Euresjobb kan du kontakta någon av organisationerna på listan. Vi rekommenderar att du väljer någon av de ledande arbetsförmedlingarna i Italien, Sverige, Frankrike eller Tyskland.

Var får jag reda på mer?

Om du vill veta mer om programmet är sidorna om Ditt första Euresjobb på Eures webbplats en utmärkt plats att börja på. Det finns också mer information och flera användbara publikationer, t.ex. handboken om Ditt första Euresjobb, som finns på webbplatsen för GD Sysselsättning, socialpolitik och inkludering.

 

Länkar:

Ditt första Euresjobb

Webbplatsen för GD Sysselsättning, socialpolitik och inkludering

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Drop’pin@EURES

Hitta en Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eures tjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Teman
Ungdom
Relaterade avsnitt
Hjälp & stöd
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.