Preskoči na glavno vsebino
EURES
Novice6. september 2017Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Tvoja prva zaposlitev EURES: Kaj pridobijo organizacije?

Program Tvoja prva zaposlitev EURES, ki je bil leta 2012 prvotno vzpostavljen kot pilotni program, je ciljni program poklicne mobilnosti, ki podjetjem in organizacijam pomaga zapolniti prosta delovna mesta na posebnih področjih z nadarjenimi mladimi iz vse Evrope.

‘Your first EURES Job’: What’s in it for organisations?

Zakaj naj se vključim v pobudo Tvoja prva zaposlitev EURES?

Program Tvoja prva zaposlitev EURES je kot nalašč za podjetja in organizacije, ki želijo zaposliti mlade na posebna delovna mesta, vendar jih v svoji državi ne najdejo. Vključitev v to pobudo odpira vrata dragocenemu omrežju iskalcev zaposlitve in vam omogoča, da izkoristite sveže zamisli in priložnosti, ki jih lahko ponudijo mladi delavci, vajenci ali pripravniki iz druge države.

Katere so ključne koristi programa Tvoja prva zaposlitev EURES za podjetja in organizacije?

  • Objava prostih delovnih mest v široki mreži potencialnih mladih kandidatov.
  • Mala in srednja podjetja prejmejo finančno podporo za pokritje stroškov usposabljanja in vključevanja novozaposlenega, vajenca ali pripravnika.
  • Prejemanje pomoči za lažjo opredelitev potreb podjetja ter določitev ustreznega in izvedljivega programa vključevanja zaposlenih, vajencev ali pripravnikov, ki jih bodo zaposlili v prihodnosti.

Katera podjetja in organizacije se lahko vključijo v program Tvoja prva zaposlitev EURES?

Da bi se lahko podjetja in organizacije vključili v ta program, morajo izpolnjevati naslednja merila:

  • imeti sedež v državah EU-28, na Islandiji ali Norveškem;
  • želijo zaposliti mlade za posebna delovna mesta, za katera težko najdejo kandidate v svoji državi;
  • pripravljeni so zaposliti delavce, pripravnike ali vajence iz drugih držav članic EU, Norveške ali Islandije, stare od 18 do 35 let;
  • mladim, ki jih zaposlijo, lahko ponudijo usposabljanje na delovnem mestu in drugo podporo.

Kako se lahko podjetja in organizacije prijavijo v program Tvoja prva zaposlitev EURES?

Program izvajajo javni zavodi za zaposlovanje v posameznih državah, ki so člani mreže Eures. Če se želite prijaviti v program, se morate samo registrirati pri javnem zavodu za zaposlovanje (navadno tako, da izpolnite obrazec prijave in svoje podatke pošljete prek spletne strani ali po elektronski pošti na naslov stika).

Če vaša država še ne zagotavlja posebej storitev programa Tvoja prva zaposlitev EURES, lahko stopite v stik s katero koli organizacijo s seznama. Priporočamo vam, da izberete enega od vodilnih zavodov za zaposlovanje v Italiji, na Švedskem, v Franciji ali Nemčiji.

Kje so na voljo dodatne informacije?

Strani Tvoja prva zaposlitev EURES na Euresovem spletišču so odlično izhodiščno mesto za začetek, če želite izvedeti več o programu.Dodatne informacije in številne koristne publikacije, kot je vodnik programa Tvoja prva zaposlitev EURES, so na voljo na spletišču GD EMPL.

 

Sorodne povezave:

Tvoja prva zaposlitev EURES

Spletišče GD EMPL

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poiščite Euresovega svetovalca

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

Eures na Facebooku

Eures na Twitterju

Eures na LinkedInu

Eures na Googlu+

Teme
Mladina
Povezani razdelki
Pomoč in podpora
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.