Direct la conținutul principal
EURES
Știre6 septembrie 2017Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

„Primul tău loc de muncă EURES”: Ce avantaje au organizațiile?

Creat inițial ca program pilot în 2012, „Primul tău loc de muncă EURES ”(YfEJ), este un program specific de mobilitate profesională care acordă sprijin companiilor și organizațiilor în vederea ocupării posturilor vacante din anumite sectoare cu tineri talentați din întreaga UE.

‘Your first EURES Job’: What’s in it for organisations?

De ce să vă alăturați inițiativei YfEJ?

Programul YfEJ este ideal pentru companii și organizații care doresc să recruteze tineri pentru anumite posturi, dar se confruntă cu un deficit în propria lor țară. Participarea la programul YfEJ facilitează accesul la o rețea valoroasă de tineri solicitanți de locuri de muncă și, de asemenea, vă permite să beneficiați de ideile inovatoare și de perspectiva nouă pe care le poate oferi un tânăr lucrător, ucenic sau stagiar dintr-o altă țară.

Care sunt avantajele principale ale programului YfEJ pentru companii și organizații?

  • Vă promovați posturile vacante într-o rețea vastă de potențiali tineri angajați.
  • Dacă sunteți o întreprindere mică și mijlocie (IMM), beneficiați de sprijin financiar pentru a acoperi costurile de formare și de integrare a unui nou angajat, stagiar sau ucenic.
  • Primiți ajutor pentru a identifica nevoile companiei dumneavoastră și pentru a defini un program de integrare adecvat și fezabil de oferit pentru viitorii angajați, ucenici sau stagiari.

Ce companii și organizații pot participa la programul YfEJ?

Pentru a participa la programul YfEJ, trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

  • să fiți o firmă sau o organizație cu sediul în UE28, în Islanda sau în Norvegia;
  • să fiți în căutare de angajați tineri pentru anumite posturi pentru care există un deficit în propria țară;
  • să fiți dispus să angajați lucrători, ucenici sau stagiari cu vârsta între 18-35 de ani din alte state membre ale UE, din Norvegia sau din Islanda;
  • să fiți capabil să oferiți formare la locul de muncă și alte forme de sprijin pentru tinerii recrutați.

Cum pot companiile și organizațiile să participe la programul YfEJ?

Programul YfEJ se derulează prin intermediul serviciilor publice de ocupare a forței de muncă din fiecare țară care este membră a rețelei EURES. Pentru a participa la program, trebuie doar să vă înregistrați la unul din aceste servicii publice de ocupare a forței de muncă (în general prin completarea unui formular, prin trimiterea datelor dumneavoastră printr-un site sau prin trimiterea pe e-mail a unei adrese de contact).

Dacă țara dumneavoastră nu oferă încă în mod specific servicii în cadrul programului YfEJ, atunci puteți contacta oricare dintre organizațiile incluse în listă. Recomandarea noastră ar fi să alegeți una dintre principalele servicii de ocupare a forței de muncă din Italia, Suedia, Franța sau Germania.

Unde pot găsi mai multe informații?

Paginile dedicate programului „Primul tău loc de muncă” de pe site-ul EURES sunt un loc excelent pentru a afla mai multe informații despre program. Informații suplimentare, precum și o serie de publicații utile cum ar fi Ghidul programului „Primul tău loc de muncă EURES”, sunt disponibile și pe site-ul DG EMPL.

 

Linkuri conexe:

Primul tău loc de muncă EURES

Site-ul DG EMPL

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

EURES pe Google+

Teme
Tineret
Secțiuni aferente
Ajutor şi asistenţă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.