Skip to main content
EURES
News article6 september 2017European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

«Din første EURES-jobb»: Hva tjener organisasjonene på dette?

Opprinnelig etablert i 2012 som et prøveprogram, er Din første EURES-job (YfEJ) en målrettet ordning for arbeidsmobilitet som hjelper forretninger og organisasjoner med å fylle ledige stillinger i bestemte sektorer med talentfulle unge mennesker rundt om i EU.

‘Your first EURES Job’: What’s in it for organisations?

Hvorfor bli med på YfEJ-initiativet?

YfEJ-ordningen er ideell for forretninger og organisasjoner som ønsker å rekruttere unge personer til bestemte jobber, men sliter med å finne folk fra hjemlandet deres. Ved å bli med i YfEJ åpner du døren til et verdifullt nettverk av unge jobbsøkere, og du kan ta fordel av de nye ideene og perspektivene som en ung medarbeider, lærling eller praktikant kan tilby.

Hva er hovedfordelene med YfEJ for forretninger og organisasjoner?

  • Lys ut stillingene dine til et stort nettverk av potensielle unge arbeidstakere;
  • Små eller mellomstor bedrifter (SMB-er), kan få økonomisk støtte til å dekke opplæring- og integreringskostnadene ved å ta inn en ny ansatt, praktikant eller lærling;
  • Motta hjelp til å identifisere bedriftens behov og definer et egnet og gjennomførbart integreringsprogram som kan tilbys til fremtidige ansatte, lærlinger eller praktikanter.

Hvilke forretninger og organisasjoner kan ta del i YfEJ-ordningen?

Hvis du vil bli med i YfEJ-ordningen, må du tilfredsstille følgende kriterier:

  • Du er en forretning eller organisasjon som befinner seg i EU28, Island eller Norge;
  • Du ønsker å rekruttere unge mennesker med en bestemt profil og synes det er vanskelig å finne dem i hjemlandet ditt;
  • Du er villig til å ansette arbeidstakere, lærlinger eller praktikanter i alderen 18–35 fra andre EU-medlemsstater, Norge eller Island;
  • Du kan gi jobbasert opplæring og annen støtte til de unge nyansatte.

Hvordan kan forretninger og organisasjoner bli med i YfEJ?

YfEJ-ordningen tilbys av offentlige arbeidsformidlinger (PES) i hvert land som er medlem av EURES-nettverket. Hvis du vil bli med på ordningen trenger du bare å registrere deg hos en av disse arbeidsformidlingene (vanligvis ved å fylle ut et søknadsskjema, sende inn opplysningene dine gjennom en nettside eller sende en e-post til en kontaktadresse).

Hvis landet ditt ikke tilbyr spesifikke YfEJ-tjenester ennå, kan du kontakte en av organisasjonene på listen. Vi anbefaler deg å velge en av de ledende ansettelsestjenestene i Italia, Sverige, Frankrike eller Tyskland.

Hvor kan jeg finne mer informasjon?

Din første EURES-jobb sine sider på EURES-nettsiden er et utmerket sted å begynne dersom du vil finne ut mer om ordningen. Det er også mer informasjon og en rekke nyttige publikasjoner, slik som Veledning for Din første EURES-jobb, tilgjengelig på DG EMPL-nettsiden.

 

Relevante lenker:

Din første EURES-jobb

DG EMPL-nettsiden

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

EURES på Google+

Nærmere opplysninger

Temaer
Ungdom
Relaterte seksjon(er)
Hjelp & support
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.