Direct naar de inhoud
EURES
Nieuwsartikel6 september 2017Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

‘Je eerste EURES-baan’: wat hebben organisaties eraan?

‘Je eerste EURES-baan’ is oorspronkelijk opgezet als proefprogramma (in 2012). Het is een gerichte beroepsmobiliteitsregeling die bedrijven en organisaties helpt vacatures in specifieke sectoren in te vullen met getalenteerde jongeren uit heel de EU.

‘Your first EURES Job’: What’s in it for organisations?

Waarom deelnemen aan het initiatief ‘Je eerste EURES-baan’?

De regeling ‘Je eerste EURES-baan’ is ideaal voor bedrijven en organisaties die voor specifieke banen jonge mensen willen werven die in eigen land moeilijk te vinden zijn. Deelname aan ‘Je eerste EURES-baan’ opent de deur naar een waardevol netwerk van jonge werkzoekenden en maakt het mogelijk uw voordeel te doen met de frisse ideeën en inzichten die een jonge werknemer, leerling of stagiair uit een ander land te bieden heeft.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van ‘Je eerste EURES-baan’ voor bedrijven en organisaties?

  • U kunt uw vacatures doorgeven aan een uitgebreid netwerk van potentiële jonge werknemers.
  • Als u een kleine of middelgrote onderneming (kmo/mkb-bedrijf) bent, ontvangt u financiële steun om een deel van de kosten te dekken voor de opleiding en integratie van de nieuwe werknemer, stagiair of leerling.
  • U wordt geholpen bij het vaststellen van de behoeften van uw bedrijf en het opzetten van een passend en haalbaar integratieprogramma voor toekomstige werknemers, leerlingen of stagiairs.

Welke bedrijven en organisaties kunnen deelnemen aan de regeling ‘Je eerste EURES-baan’?

Om aan de regeling te kunnen deelnemen, moet u aan de volgende criteria voldoen:

  • een bedrijf of organisatie zijn, gevestigd in de EU28, IJsland of Noorwegen;
  • op zoek zijn naar jonge mensen met een specifiek profiel die in eigen land moeilijk te vinden zijn;
  • bereid zijn om werknemers, leerlingen of stagiairs in dienst te nemen die tussen 18 en 35 jaar zijn en uit andere EU-lidstaten, Noorwegen of IJsland komen;
  • in staat zijn om opleiding op de werkplek en andere ondersteuning voor de aangeworven jonge mensen aan te bieden.

Hoe kunnen bedrijven en organisaties deelnemen aan ‘Je eerste EURES-baan’?

‘Je eerste EURES-baan’ wordt uitgevoerd door openbare diensten voor arbeidsvoorziening die tot het EURES-netwerk behoren. Om aan de regeling deel te nemen, volstaat het zich in te schrijven bij een van deze openbare diensten voor arbeidsvoorziening (gewoonlijk door een aanvraagformulier in te vullen, uw gegevens via internet op te geven of een contactadres per e-mail door te geven).

Indien er nog geen specifieke ‘Je eerst EURES-baan-diensten’ worden aangeboden in uw land, kunt u contact opnemen met een van de organisaties op de lijst. Wij raden u aan een van de belangrijkste arbeidsvoorzieningsdiensten in Italië, Zweden, Frankrijk of Duitsland te kiezen.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Als u meer wilt weten over de regeling, zijn de pagina's van de EURES-website die gewijd zijn aan ‘Je eerste EURES-baan’, een goede plek om te beginnen. Verder zijn er enkele nuttige publicaties met meer informatie, zoals de handleiding over ‘Je eerste EURES-baan’, te vinden op de website van DG EMPL.

 

Verwante links:

Je eerste EURES-baan

Website van DG EMPL

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

EURES op Google+

Onderwerpen
Jeugd
Gerelateerde sectie(s)
Hulp & ondersteuning
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.