Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2017. szeptember 6.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

„Az első EURES-állásod”: mit nyújthat a program a szervezeteknek?

A 2012-ben még kísérleti programként, „Az első EURES-állásod” néven létrehozott célzott foglalkoztatási mobilitási program a vállalatoknak és szervezeteknek segít abban, hogy bizonyos ágazatokban a megüresedett álláshelyeikre az EU bármely pontjáról tehetséges, fiatal szakembereket találjanak.

‘Your first EURES Job’: What’s in it for organisations?

Miért érdemes csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez?

„Az első EURES-állásod” program olyan vállalatok és szervezetek számára ideális, amelyek konkrét állásokra keresnek fiatalokat, de saját országukban nem találnak megfelelő munkavállalókat. A program azon túl, hogy fiatal álláskeresők értékes hálózatához biztosít hozzáférést, lehetőséget teremt arra is, hogy a vállalat vagy szervezet előnyt kovácsoljon a más országokból érkező fiatal munkavállalók, tanulószerződéses gyakorlati képzésben részt vevők és gyakornokok új ötleteiből és látásmódjából.

Melyek a program legfontosabb előnyei a vállalatok és szervezetek számára?

  • A megüresedett álláshelyek meghirdetése a potenciális fiatal alkalmazottak széles körében;
  • kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára pénzügyi támogatás is elérhető az új alkalmazott, gyakornok vagy tanulószerződéses gyakorlati képzésben részt vevő fiatal felvételéhez kapcsolódó képzési és integrációs költségek fedezésére;
  • hasznos segítséget kaphatnak a vállalat igényeinek felméréséhez, valamint egy célravezető és megvalósítható integrációs program kialakításához a jövőbeli alkalmazottak, tanulószerződéses gyakorlati képzésben részt vevők és gyakornokok számára.

Milyen vállalatok és szervezetek vehetnek részt a programban?

„Az első EURES-állásod” programban azok a vállalatok és szervezetek vehetnek részt, amelyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

  • a vállalat vagy szervezet az EU 28 tagállamának egyikében, Izlandon vagy Norvégiában rendelkezik székhellyel;
  • saját országában nehezen találja meg a konkrét álláshelyekre keresett fiatal munkavállalókat;
  • hajlandó más uniós tagállamokból, Norvégiából vagy Izlandról érkező 18 és 35 év közötti munkavállalókat, tanulószerződéses gyakorlati képzésben részt vevőket vagy gyakornokokat foglalkoztatni;
  • tud munkahelyi képzést és egyéb támogatást nyújtani a felvett fiataloknak.

Hogyan lehet vállalatként vagy szervezetként csatlakozni a programhoz?

A programot minden országban azok az állami foglalkoztatási szolgálatok (áfsz) hajtják végre, amelyek tagjai az EURES-hálózatnak. A csatlakozáshoz nem kell mást tennie, mint regisztrálnia az alábbi állami foglalkoztatási szolgálatok egyikénél (általában egy jelentkezési lap kitöltésével és a legfontosabb adatok megadásával egy adott weboldalon vagy e-mailen keresztül).

Amennyiben az Ön országában még nem nyújtanak kifejezetten a programhoz kapcsolódó szolgáltatásokat, a listán szereplő bármely szervezettel felveheti a kapcsolatot. Azt javasoljuk, hogy ilyen esetben Olaszország, Svédország, Franciaország vagy Németország vezető foglalkoztatási szolgálatainak egyikét keresse meg.

Hol tudok még tájékozódni?

Első lépésként keresse fel „Az első EURES-állásod”-ra vonatkozó oldalakat az EURES-weboldalán, ahol többet megtudhat a programról. Részletesebb információk és számos hasznos kiadvány is rendelkezésre áll, például „Az első EURES-állásod” útmutató, amely a Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatóságának weboldalán érhető el.

 

Kapcsolódó linkek:

„Az első EURES-állásod”

A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatóságának weboldala

 

További információk:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Az EURES a Google+-on

Témák
Ifjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Súgó és támogatás
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.