Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel6. september 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Dit første Euresjob: Hvad får organisationer ud af det?

Dit første Euresjob, der oprindeligt blev oprettet i 2012 som et pilotprogram, er en målrettet jobmobilitetsordning, som hjælper virksomheder og organisationer med at besætte ledige stillinger i specifikke sektorer med dygtige unge fra hele EU.

‘Your first EURES Job’: What’s in it for organisations?

Hvorfor deltage i Dit første Euresjob-initiativet?

Dit første Euresjob-ordningen er ideel for virksomheder og organisationer, der ønsker at rekruttere unge til specifikke job, men har svært ved at finde nogen i deres hjemland. Ved at deltage i Dit første Euresjob åbnes døren til et værdifuldt netværk af unge jobsøgende, og det giver jer også mulighed for at nyde godt af de nye idéer og perspektiver, som en ung arbejdstager, lærling eller praktikant fra et andet land kan tilbyde.

Hvad er de vigtigste fordele ved Dit første Euresjob for virksomheder og organisationer?

  • Opslå ledige stillinger for et bredt netværk af unge potentielle medarbejdere
  • Hvis I er en lille eller mellemstor virksomhed (SMV) er der mulighed for økonomisk støtte til at dække udgifterne til oplæring og integration i forbindelse med ansættelse af en ny medarbejder, praktikant eller lærling
  • Modtage hjælp til at identificere virksomhedens behov og fastlægge et hensigtsmæssigt og gennemførligt integrationsprogram, der kan tilbydes fremtidige medarbejdere, lærlinge eller praktikanter.

Hvilke virksomheder og organisationer kan deltage i Dit første Euresjob?

For at deltage i Dit første Euresjob-ordningen skal følgende kriterier være opfyldt:

  • I er en virksomhed eller organisation beliggende i EU-28, Island eller Norge.
  • I ønsker at rekruttere unge til specifikke stillinger og har svært ved at finde dem i jeres eget land.
  • I er villige til at ansætte medarbejdere, lærlinge eller praktikanter i alderen 18-35 år fra andre EU-medlemsstater, Norge eller Island.
  • I er i stand til at tilbyde oplæring på arbejdspladsen og anden støtte til de rekrutterede unge.

Hvordan kan virksomheder og organisationer deltage i Dit første Euresjob?

Dit første Euresjob gennemføres af offentlige arbejdsformidlinger i det enkelte land, der er medlem af Euresnettet. For at deltage i ordningen skal I blot registrere jer hos en af disse offentlige arbejdsformidlinger (normalt ved at udfylde et ansøgningsskema, indsende jeres oplysninger via et websted eller fremsende en kontaktadresse pr. e-mail).

Hvis jeres land endnu ikke tilbyder Dit første Euresjob-ordningen, kan I kontakte en hvilken som helst af organisationerne på listen. Vi anbefaler at vælge en af de primære arbejdsformidlinger i Italien, Sverige, Frankrig eller Tyskland.

Hvor kan vi finde flere oplysninger?

Siderne om Dit første Euresjob på Eures' websted er et godt sted at starte, hvis I gerne vil have mere at vide om ordningen. Der findes også yderligere oplysninger og en række nyttige publikationer, som f.eks. guiden Dit første Euresjob, på webstedet for GD EMPL.

 

Relevante links:

Dit første Euresjob

GD EMPL's websted

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop’pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
Ungdom
Relaterede sektion(er)
Hjælp og support
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.