Direct la conținutul principal
EURES
Știre8 iulie 2018Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Tânără asistentă spaniolă își urmează visul în Germania

Nerea Gomis Sanchez, în vârstă de 19 ani, din Spania, se bucură nespus de faptul că are ocazia de a lucra în sectorul serviciilor de îngrijire, în Kassel, Germania Centrală.

Young Spanish nurse pursues her dream in Germany
EURES

Plecarea în străinătate a fost o mare decizie pentru ea și pentru familia ei, însă proiectul Primul tău loc de muncă EURES (YfEj) a susținut-o până la capăt.

„Tatăl meu este artizan, însă este șomer de foarte multă vreme”, spune Nerea. „Mama mea a lucrat într-un hotel până acum doi ani. A fost disponibilizată și, de atunci, este șomeră, prin urmare venitul familiei este chiar foarte scăzut.”

După liceu, Nerea s-a format ca Specialist în domeniul îngrijirii persoanelor dependente. Deși știa că oportunitățile de angajare pentru calificarea ei profesională nu erau prea bune, această muncă îi plăcea și îi oferea satisfacții.

„Am candidat la cămine pentru bătrâni și instituții pentru persoane cu handicap, însă nu am obținut nici măcar un interviu pentru angajare”, spune ea. „Majoritatea absolvenților de la școala noastră lucrează în sectorul privat al serviciilor de îngrijire sau în gospodării. Aici se câștigă foarte puțin și nu am vrut să fiu al treilea șomer din familie.”

A aflat de programul YfEj prin intermediul școlii. Cea mai apropiată școală de limbi străine care colabora cu angajatorul german Arbeiterwohlfahrt (AWO), un furnizor de servicii sociale, era în Alicante, la 170 km distanță de orașul ei natal, Valencia. Cu sfaturi practice și ceva sprijin financiar din partea EURES, a obținut un loc în proiect.

„Familia m-a susținut în decizia mea, însă nu a fost ușor”, spune ea. „Pe durata cursului de limbă din Alicante am fost nevoită să închiriez o cameră și aveam nevoie de niște bani pentru a trăi. I-am obținut de la părinții mei. Acum vreau însă să îmi port singură de grijă. Acesta este scopul meu principal. Proiectul cu AWO este exact ce am nevoie. Vreau să îmi dezvolt cariera și pot face acest lucru aici. E chiar mai bine dacă poți lucra și poți câștiga suficienți bani din care să trăiești.”

După cum chiar ea ne spune, Nerea se bucură de noua ei viață și de provocările pe care i le aduce. „Îmi place să lucrez la AWO și sunt interesată de noua limbă și cultură. Lucrul cel mai important este că sunt independentă și că îmi câștig proprii bani.”

 

Linkuri conexe:

Primul tău loc de muncă EURES

Arbeiterwohlfahrt (AWO)

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilierEURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Știri externe EURESPovesti de succesTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.