Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel8. juli 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Ung spansk sygeplejerske forfølger sin drøm i Tyskland

19-Årige Nerea Gomis Sanchez fra Spanien glæder sig over den udfordring, det er at arbejde i plejesektoren i Kassel i det centrale Tyskland.

Young Spanish nurse pursues her dream in Germany
EURES

Flytningen til udlandet var en stor beslutning for hende og hendes familie, men projektet Dit første Eures-job støttede hende hele vejen.

“Min far er værkfører, men han har været uden arbejde i lang tid”, siger Nerea. “Min mor arbejdede på et hotel indtil for to år siden. Hun blev fritstillet og har siden da været arbejdsløs, så familiens indkomst er virkelig meget lav.”

Efter gymnasiet tog Nerea en specialuddannelse inden for pleje af omsorgsafhængige personer. Selv om hun vidste, at jobmulighederne med de erhvervskvalifikationer ikke var specielt gode, nød hun arbejdet og fandt det tilfredsstillende.

“Jeg sendte ansøgninger til plejehjem og handicapinstitutioner, men blev ikke en gang kaldt til jobsamtale,”, siger hun. “De fleste med afsluttende eksamen fra vores skole arbejder i den private plejesektor eller som hjemmehjælp. Man tjener meget lidt, og jeg ønskede ikke at være den tredje person i familien uden arbejde.”

Hun hørte om Dit første Eures-job gennem sin skole. Den nærmeste sprogskole, der samarbejdede med den tyske arbejdsgiver Arbeiterwohlfahrt (AWO), en udbyder af sociale ydelser, var i Alicante, 170 km fra hendes hjemby Valencia. Med praktisk rådgivning og lidt økonomisk støtte fra Eures,kom hun med i projektet.

“Min familie støttede min beslutning, men det var ikke nemt,” siger hun. “Under sprogkurset i Alicante var jeg nødt til at leje et værelse og havde brug for lidt penge at leve for. Dem fik jeg af mine forældre. Nu vil jeg gerne klare mig selv. Det er det, der motiverer mig allermest. Projektet med AWO er det helt rigtige for mig. Jeg vil arbejde videre med min karriere, og det kan jeg gøre her. Og hvis man kan arbejde og tjene nok penge til at leve af det, er det endnu bedre.”

Og Nerea nyder sit nye liv og de udfordringer, det fører med sig, siger hun. “Jeg er glad for at arbejde på AWO, og det nye sprog og kulturen interesserer mig. Det vigtigste er, at jeg er uafhængig og tjener mine egne penge.”

 

Relevante links:

Dit første Eures-job

Arbeiterwohlfahrt (AWO)

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop’pin@EURES

Find en Eures-vejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eures-landene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Eksterne EURES-nyhederSucceshistorierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.