Skip to main content
EURES (EURopean Employment Services)
News article27 september 2019European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Unge jobbsøkere blir sesongmessige underholdere takket være et samarbeid mellom EURES Frankrike og Italia

EURES Frankrike og EURES Italia bidro til å gi fire unge europeere sesongjobber hos et italiensk underholdningsselskap.

Young jobseekers become seasonal entertainers thanks to collaboration between EURES France and Italy
Igor Palla

«I november i fjor, under en EURES-utdanning i Sverige, møtte jeg Biancagela Fabbri fra EURES Italia», forteller Sébastien Faure fraEURES Frankrike.

«Under økten informerte Biancagela om at en av arbeidsgiverne hennes i Italia, Your Friends Animazione, ønsket kandidater fra hele Europa», forklarer han. Biancagela lette etter kandidater som kunne jobbe som barneunderholdere på feriesentre drevet av Your Friends Animazione i sommersesongen.

«Jeg foreslo til Biancangela å jobbe sammen om å fremme jobbene hos Your Friends Animazione til de unge kandidatene i Europeisk solidaritetskorps-programmet», forklarer Sébastien.

Han fikk raskt mange søknader fra unge, franske jobbsøkere og satte opp telefon- og Skype-intervjuer mellom Your Friends Animazione og kandidatene.

«Det er interessant og artig å være helt oppslukt av italiensk kultur»

Etter en vellykket rekrutteringsprosess ble fire kandidater fra Frankrike og Spania valgt til å delta på en femdagers opplæring i Toscana i april 2019. De ble lært opp til å jobbe i rollene deres som barneunderholdere. Selskapet betalte for reisen og innkvarteringen.

En av de unge deltakerne var 20 år gamle Wilfried fra Île-de-France, like utenfor Paris. Før han ble valgt var ikke Wilfried under utdanning, ansettelse eller opplæring. Etter den innledende opplæringen er Wilfried nå på en to måneders utplassering for Your Friends Animazione och jobber på et feriesenter i en turistby på øyen Sardinia. Oppgavene hans er blant annet å organisere idrettsturneringer for tenåringer og forestillinger hver kveld.

«Det er slitsomt og tempoet er høyt. Men vi har det så gøy at det ikke spiller noen rolle», sier Wilfried.

Han har fått mange myke og harde ferdigheter, inkludert forbedring av engelskferdighetene hans, og han har lært litt italiensk og tysk. Han har også hatt glede av å oppleve en annen kultur på nært hold.

«Det er interessant og artig å være helt oppslukt av italiensk kultur. I begynnelsen forstod jeg ikke noe på italiensk. Nå gjør jeg det», sier Wilfried.

Når oppholdet i Italia er over har Wilfried planer om å flytte til utlandet igjen. Denne gangen går reisen til Danmark hvor han skal gjennomføre en frivillig, europeisk tjeneste på en skole for unge personer med nedsatt funksjonsevne.

«Vi hadde begge tro på prosjektet»

Biancangelas EURES-kontor i Pistoia har nå samarbeidet med Your Friends Animazione i flere år, og hun føler at det er noe spesielt med opplevelsen som unge jobbsøkere som Wilfried får når de jobber for selskapet.

«De klarer å få ut det beste hos unge mennesker, de er valgt uten noe erfaring som underholdere og kommer ofte nervøse, sjenerte og uvitende om talentene deres», sier hun.

Biancangela har også mye positivt å si om Sébastien og smidigheten av det internasjonale samarbeidet deres. «Sébastien og jeg forstod hverandre med en gang, ettersom vi har samme arbeidsmetode. Vi hadde begge tro på prosjektet, og hans empati, entusiasme og kommunikasjon gjorde det enkelt og gøy for meg å samarbeide», forklarer hun.

«Sammen fulgte vi utfyllende trinn: Jeg bidro til selskapet med registrering av prosjektet og valg av kandidater, og han utlyste ledige stillinger og fremmet søknader fra unge franskmenn.»

Sébastien er like takknemlig overfor Biancangela, og beskriver initiativet som et «utmerket samarbeid». De to håper på å fortsette samarbeidet i fremtiden, og har allerede lagt planer for å gjenta dette vellykkede initiativet med Your Friends Animazione i 2020.

 

Relevante lenker:

Your Friends Animazione

Europeisk solidaritetskorps

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn en Eures-medarbeider

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures’ jobbdatabase

Eures’ tjenester for arbeidsgivere

Eures’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
EURES beste praksisEURES opplæringEksterne EURES-nyheterArbeidsmarkedsnyheter/mobilitetsnyheterRekrutteringstrenderSuksesshistorierUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.