Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli27. syyskuuta 2019Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Ranskan ja Italian EURES-yhteistyö teki nuorista vapaa-ajanohjaajia

Ranskan ja Italian EURES-yhteistyö auttoi neljää eurooppalaisnuorta pääsemään kausityöhön ohjattua ajanvietettä tarjoavaan italialaisyritykseen.

Young jobseekers become seasonal entertainers thanks to collaboration between EURES France and Italy
Igor Palla

”Tapasin viime marraskuussa Ruotsissa järjestetyssä EURES-koulutuksessa Biancangela Fabbrin Italian EURESista”, muistelee Sébastien Faure Ranskan EURESista.

”Biancangela kertoi meille koulutuksessa, että yksi hänen italialaisista työnantaja-asiakkaistaan, Your Friends Animazione, haki työntekijöitä kaikkialta Euroopasta”, hän kertoo. Biancangela etsi ehdokkaita lasten vapaa-ajanohjaajiksi Your Friends Animazionen lomakeskuksiin kesäksi.

”Ehdotin Biancangelalle yhteistyötä, jossa Your Friends Animazionen tarjoamia työpaikkoja esiteltäisiin Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmaan rekisteröityneille nuorille hakijoillemme”, Sébastien selittää.

Hän sai nopeasti useita hakemuksia nuorilta ranskalaisilta työnhakijoilta ja järjesti puhelin- ja Skype-haastatteluja Your Friends Animazionen ja hakijoiden välillä.

”On mielenkiintoista ja hauskaa elää täysin italialaisessa kulttuurissa”

Onnistunut rekrytointiprosessi johti siihen, että Ranskasta ja Espanjasta valittiin neljä ehdokasta Toscanassa huhtikuussa 2019 järjestettyyn viiden päivän koulutukseen, jossa nuoria opetettiin työskentelemään lasten vapaa-ajanohjaajina. Yritys maksoi heidän matkansa ja majoituksensa viikon ajalta.

Yksi nuorista osallistujista oli Île-de-Francen alueelta, aivan Pariisin läheltä, kotoisin oleva 20-vuotias Wilfried. Ennen valintaansa Wilfried ei opiskellut eikä käynyt töissä tai harjoittelussa. Nyt Wilfried on peruskoulutuksen saatuaan kahden kuukauden harjoittelussa Your Friends Animazionessa. Wilfried työskentelee lomakeskuksessa Sardinian saarella sijaitsevassa matkailukylässä. Hänen tehtäviinsä kuuluu urheilukisojen järjestäminen teini-ikäisille ja jokailtaisten esitysten järjestäminen.

”Se on väsyttävää, tahti on kova”, Wilfried sanoo. ”Mutta meillä on niin kivaa, ettei haittaa.”

Hän on hankkinut monia pehmeitä ja kovia taitoja, muun muassa parantanut englannin taitoaan ja oppinut jonkin verran italiaa ja saksaa. Hän on myös nauttinut toisen kulttuurin kokemisesta käytännössä.

”On mielenkiintoista ja hauskaa elää täysin italialaisessa kulttuurissa”, Wilfried sanoo. ”Alussa en ymmärtänyt italiaa yhtään, mutta  nyt ymmärrän.”

Kun harjoittelu Italiassa päättyy, Wilfried aikoo muuttaa jälleen ulkomaille, tällä kertaa Tanskaan. Siellä hän menee eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun harjoitteluun nuorille vammaisille tarkoitettuun kouluun.

”Uskoimme molemmat hankkeeseen”

Biancangelan EURES-toimisto Pistolassa on tehnyt yhteistyötä Your Friends Animazionen kanssa useita vuosia. Hänen mielestään kokemuksessa, jonka Wilfriedin kaltaiset nuoret työntekijät saavat yrityksessä työskentelystä, on jotakin erityistä.

”He onnistuvat saamaan esiin parhaat puolet nuorista, jotka valitaan ilman mitään ohjaamiskokemusta ja jotka ovat usein hermostuneita ja ujojakin tietämättä omasta lahjakkuudestaan”, hän sanoo.

Biancangela ylistää myös Sébastienia ja heidän kansainvälisen yhteistyönsä sujuvuutta. ”Sébastien ja minä ymmärsimme toisiamme välittömästi, sillä meillä on sama työskentelytapa”, hän selittää. ”Me molemmat uskoimme hankkeeseen, ja hänen tukensa, innokkuutensa ja yhteydenpitonsa ansiosta yhteistyö oli helppoa ja hauskaa.

Toimimme toisiamme täydentävästi: minä tuin yritystä hankkeen rekisteröinnissä ja ehdokasvalinnassa, ja hän mainosti työpaikkaa ja tuki ranskalaisnuoria hakemusten kanssa.”

Sébastien on yhtä kiitollinen Biancangelalle ja kuvaa hanketta ”loistavaksi yhteistyöksi”. Molemmat toivovat voivansa tehdä yhteistyötä jatkossakin. He ovat jo tehneet suunnitelmia tämän onnistuneen hankkeen toistamiseksi Your Friends Animazionen kanssa vuonna 2020.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Your Friends Animazione

Euroopan solidaarisuusjoukot

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-henkilöstöä

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
EURESin paras käytäntöEURES-koulutusUlkoiset EURES-uutisetTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetRekrytointitrenditMenestystarinatNuoriso
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.